Cele mai multe victime ale accidentelor de muncă, în industria de prelucrare a lemnului

0
523

133 de accidente de muncă s-au produs anul trecut în judeţ, conform bilanţului prezentat de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş. Din nefericire, patru dintre accidente au fost mortale.În ceea ce priveşte ponderea accidentelor de muncă, industria de prelucrare a lemnului, foarte dezvoltată în Maramureş, deţine primul loc.
„Aici am avut un număr de 85 de accidente, din care 3 au fost mortale. În construcţii au fost 10 accidente de muncă, în transport şi depozitare 10, în comerţ 6, în agricultură şi silvicultură 5, dintre care unul mortal. În ceea ce priveşte cercetarea şi avizarea evenimentelor, acestea au fost în 2015, faţă de 2014, cu 43% mai multe”, a declarat Dragoş Năcuţă, inspectorul şef al ITM Maramureş. Şeful ITM Maramureş pune creşterea numărului de evenimente cercetate de instituţia pe care o conduce pe seama seriozităţii tot mai mari de care dau dovadă angajatorii. Aceştia nu se mai feresc în ultima vreme să anunţe accidentele de muncă petrecute la ei în firmă. ITM Maramureş a avut în 2015 mult de lucru şi în ceea ce priveşte respectarea relaţiilor de muncă. „Am controlat un număr de 1.632 de firme, la care s-au constatat aproximativ 2.900 de neconformităţi. Au fost sancţionaţi aproximativ 300 de agenţi economici, iar numărul de amenzi aplicate este de 128. Au fost acordate şi 314 avertismente”, a adăugat Dragoş Năcuţă.
ITM Maramureş a aplicat amenzi pentru muncă fără forme legale, neînregistrarea contractelor de muncă, lipsa foilor colective de prezenţă, negarantarea salariului minim sau nerespectarea prevederilor legale în cazul repausului săptămânal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.