Cristian Balaj, profesor de sport pentru copii din clasa pregătitoare

0
616

Pentru toţi cei pasionaţi de fotbal, Cristian Balaj este arbitru FIFA. Pentru piticii din clasa pregătitoare de la una din şcolile băimărene, însă, Cristian Balaj este… profesorul lor de sport. Asta pentru că arbitrul a condus o oră de educaţie fizică, iar aceasta s-a terminat – inevitabil – cu nişte minute de fotbal. Balaj nu a apelat nici la fluier, nici la cartonaşe, ci doar la zîmbete şi vorbă bună, iar copiii s-au distrat de minune alergînd – cu şi fără minge – pe terenul sintetic.
Absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Cristian Balaj a mărturisit că pledează pentru sport cu la fel de multă bucurie, atît din postura de arbitru, cît şi din cea de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Maramureş sau de profesor de educaţie fizică. Dar a mai făcut o mărturisire, şi anume că dacă pe copii nu te poţi supăra indiferent în ce posturi delicate te pun cu întrebările lor iscoditoare, nu acelaşi lucru se poate spune despre fotbaliştii de Liga 1 pe care îi arbitrează: “Copiii sînt simpatici, fiecare are şarmul lui şi este imposibil să te superi pe ei indiferent de ceea ce spun. La fotbalişti, în schimb, vorbim despre cu totul şi cu totul altceva…”
Obişnuit cu derby-urile de România şi cu meciuri cu greutate din fotbalul internaţional, Balaj nu a avut nici în preajma copiilor o misiune foarte uşoară: “Deocamdată ne jucăm, dar în timp vom trece şi la exerciţii pentru dezvoltarea calităţilor motrice şi la învăţarea alergării în mod corect”.
După ce i-a provocat pe copii la tot felul de jocuri, distrîndu-se în mod egal şi ţîncii, şi profesorul lor de sport, ora de educaţie s-a terminat (cum altfel?!) cu puţin fotbal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.