Persoană salvată la Cavnic

0
524

Duminică, în jurul orei 15.30, în zona pîrtiei de schi „Icoana”, un membru al echipajului Salvamont a solicitat jandarmii din cadrul Postului Montan Cavnic, pentru a acorda sprijin în transportarea  unei persoane, de sex feminin, ce s-a accidentat pe pîrtie. Persoana în cauză acuza dureri la membrul inferior stâng, în zona tibiei. După acordarea primului ajutor şi imobilizarea membrului cu atele, aceasta a fost transportată la baza pârtiei. Ulterior, tânăra  accidentată, în vârstă de 28 ani, din Cavnic, a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la Spitalul Judeţean pentru investigaţii de specialitate.

Amenzi pentru tăieri ilegale de lemne

În perioada 23-24 ianuarie, jandarmii maramureşeni au desfăşurat mai multe acţiuni în domeniul silvic, în vederea combaterii fenomenului de tăiere ilegală a pădurilor de pe raza judeţului nostru. Astfel, sâmbătă, în zona localităţii Şomcuta Mare, într-un interval scurt de timp, jandarmii au surprins patru fapte de natură penală, identificînd 8 făptuitori. Actele de constatare întocmite au fost înaintate către organele de urmărire penală.
Duminică, în zona Ulmeni – Fărcaşa, în decurs de câteva ore, jandarmii au surprins mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 26 şi 43 ani, în timp ce ridicau resturi de exploatare, din fondul fores­tier, fără a avea acordul organelor silvice în zona cantonului 1 Ţicău.
Pe timpul acţiunii, au fost constatate 7 fapte contravenţionale, aplicându-se sancţiunile prevăzute de Legea nr. 171/16 iulie 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare totală de 5.500 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.