Nextebank va fuziona cu Banca Carpatica

0
445

Nextebank a acceptat să subscrie, nu mai tîrziu de 29 ianuarie 2016, toate acţiunile Băncii Comerciale Carpatica oferite în cadrul plasamentului privat, ceea ce înseamnă un aport de capital de 98,66 milioane lei, iar după finalizarea achiziţiei va repune în discuţia acţionarilor BCC propunerea de implementare a unei fuziuni prin absorbţia Nextebank de către BCC.
Conform unor hotărîri ale acţionarilor din iunie şi, respectiv, octombrie 2015, acţiunile nesubscrise de acţionarii BCC în cadrul dreptului de preferinţă la majorarea capitalului social au fost oferite spre subscriere investitorilor în cadrul unui plasament privat. Deoarece fondul de investiţii JC Flowers nu a subscris în cadrul plasamentului privat, directoratul BCC a căutat alţi investitori interesaţi să subscrie.
Nextebank urmează să depună în faţa autorităţilor relevante – BNR, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Consiliul Concurenţei – toate solicitările de autorizare/avize necesare în legătură cu dobîndirea de către Nextebank a participaţiei în BCC.
Nextebank şi-a exprimat intenţia ca, după finalizarea achiziţiei şi obţinerea autorizaţiilor din partea autorităţilor, să repună în discuţia acţionarilor BCC propunerea de implementare a unei fuziuni prin absorbţia Nextebank de către BCC.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.