Traversare neregulamentară, cu consecinţe grave

0
399

Miercuri, în jurul orei 9, poliţia a fost sesizată că, la intersecţia străzii Victoriei cu strada Nucului, din municipiul Baia Mare, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane.
Un tânăr, de 27 de ani, din Baia Mare, care a traversat strada prin loc nemarcat, a fost surprins şi accidentat de un autoturism, condus de un băimărean, de 38 de ani. În urma impactului, pietonul a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la spital, unde a rămas internat sub supraveghere medicală.
Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Pentru a nu deveni victime ale accidentelor de circulaţie, poliţiştii readuc în atenţia pietonilor câteva recomandări:
• traversaţi numai pe la trecerile semnalizate, după o temeinică asigurare;
• când traversaţi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asiguraţi;
• nu traversaţi prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite;
• apreciaţi corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi luaţi în calcul că, atunci când traversaţi străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflaţi într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să fiţi mai prudenţi;
• copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi! – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.