Doi cetăţeni din Sri Lanka şi doi pakistanezi, opriţi la frontiera de nord

0
296

În data de 1 februarie, în jurul orei 8, poliţiştii de frontieră din Berveni au depistat, în apropierea frontierei de stat, patru persoane care se deplasau pe jos şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Avînd în vedere că nu vorbeau limba română, au fost conduse la sediul sectorului, pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că sunt doi cetăţeni din Sri Lanka şi doi pakistanezi, cu vârste cuprinse între 26 şi 38 ani (o femeie şi trei bărbaţi). Cei patru au intrat legal în România şi au declarat că intenţionau să ajungă într-o ţară din spaţiul Schengen.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.
Persoanele au fost predate Biroului de Imigrări Satu Mare în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Peste 5.000 de articole stomatologice confiscate

În PTF Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat cetăţeanul ucrainean Sergiz G., în vârstă de 56 ani, conducând un autoturism marca Hyundai. Existând suspiciuni că acesta transportă bunuri fără documente legale, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunţit asupra maşinii. Astfel, au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în locul roţii de rezervă 5.524 de produse (instrumente şi articole) folosite în stomatologie şi tehnică dentară, pentru care conducătorul auto nu avea niciun document de provenienţă.
Bunurile descoperite, în valoare de 35.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 lei. De asemenea, poliţiştii de frontieră au făcut demersuri pentru instituirea, împotriva cetăţeanului ucrainean, a măsurii de interzicere a intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.