Elevi premiaţi la Concursul American de Matematică AMC-8

4
1358

Elevii de gimnaziu din Maramureş care au participat la Concursul Americam de Matematică AMC-8 au fost ieri, 2 februarie, premiaţi. Festivitatea s-a desfăşurat în Amfiteatrul Facultăţii de Ştiinţe din cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare. La actuala ediţie, cel mai bun rezultat a fost obţinut de un elev de la Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” din Baia Mare, Nicolae Moldovan, care a realizat 23 de puncte din scorul maxim de 25.
Concursul american de matematică se desfăşoară în România din 2000. La actuala ediţie au participat 40 de elevi de gimnaziu. Pentru tineri este o adevărată provocare, ţinând cont că trebuie să rezolve problemele în limba engleză. În plus, stilul exerciţiilor e total diferit faţă de ceea ce învaţă elevii români în şcoli. “Concursul e o dublă provocare pentru elevii noştri. În primul rând e vorba de limba engleză, deoarece trebuie să cunoască termenii în limba engleză, să gândească rezolvarea în limba engleză şi să vadă la ce nivel sunt la nivel mondial. Fiecare ştie în ce poziţie este, raportat la toţi copiii. Şi stilul problemelor e diferit faţă de olimpiada noastră. E o provocare, deoarece problemele în sine sunt diferit formulate. Noi avem în tradiţia matematicii româneşti, probleme tehnice, dar la ei sunt formulate practic, adică în loc să-ţi spună să rezolvi o ecuaţie, ei spun că ai o prăjitură şi cum s-o împarţi să ajungă la toată lumea”, a explicat profesorul univ. dr. Vasile Berinde. De-a lungul anilor, în Maramureş au existat doi elevi ce au reuşit performanţa de a rezolva perfect toate problemele. Este vorba despre o maramureşeancă, în prezent absolventă a Universităţii din Harvard şi care acum urmează cursurile de doctorat la Oxford, precum şi Omer Cerrahoglu, care este student la Universitatea MIT din Statele Unite ale Americii. Tot ieri, 2 februarie, a fost acordată o diplomă şi pentru instituţia de învăţământ cu cele mai bune rezultate la acest concurs, Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” din Baia Mare.

4 COMENTARII

  1. Felicitari Nicolae ! Ma mandresc cu colegul meu Nicolae Moldovan care este elev al Scolii Gimnaziale”George Cosbuc” nu al Colegiului National „Gheorghe Sincai „.

  2. Cel mai bun rezultat a fost obţinut de un elev de la Scoala Gimnaziala „George Cosbuc”, Baia Mare, Nicolae Moldovan, care a realizat 23 de puncte din scorul maxim de 25. NU ESTE DE LA COLEGIUL „GHEORGHE SINCAI”, acolo va ajunge abia in anul scolar viitor. Atunci se vor mandri ei cu Nicu, deocamdata este al nostru!
    Prof. Pascaniuc Corina (Diriginta lui Nicu) – SCOALA GINMAZIALA „GEORGE COSBUC” BAIA MARE.

  3. Felicitari pentru rezultatele otinute tuturor celor ce au participat. Colegiul National „Gheorghe Sincai” se va putea mandri cu un asemenea elev, abia anul viitor. Deocamdata, el este elev al Scolii Gimnaziale „George Cosbuc” din Baia Mare. Consider ca trebuia facuta aceasta observatie deoarece este si efortul cadrelor didactice care l-au pregatit in aceasta scoala.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.