Manifestări dedicate Micii Uniri

0
595

Săptămîna trecută, în zona Lăpuş, au avut loc multe evenimente dedicate Unirii Principatelor Române.  ,,Unirea Moldovei cu Ţara Românească – vis împlinit al tuturor românilor” a fost manifestarea ţinută la Liceul Tehnologic ,,Grigore C. Moisil”, director prof. Mihai Burzo, director adj. Dorin Vaida, la care au participat sute de elevi, cadre didactice, părinţi şi invitaţi. Elevii au prezentat cîntece, poezii, desene, scenete cu Unirea. Au desluşit înţelesurile evenimentului istoric din prezentarea power-point a Unirii lui Cuza. Au urmat concursuri pe aceeaşi temă.
La Şcoala Gimnazială din Coroieni, director prof. Liana Lazăr, participarea la manifestarea de 24 ianuarie a fost masivă, cu invitaţi speciali, cadre didactice şi părinţi.
„Unde-s mulţi puterea creşte” a fost spectacolul din comuna Cerneşti, de la Şcoala Gimnazială, director prof. Diana Farcaş.
În cele trei locuri, manifestările s-au încheiat cu Hora Unirii, încinsă în curtea unităţilor de învăţămînt. În aproape toate şcolile a fost marcată împlinirea celor 157 de ani de la Unire, prin programe speciale, menite să evoce acest moment istoric important.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.