Minor arestat preventiv pentru tîlhărie

0
429

La începutul acestei săptămâni, un bărbat a sesizat poliţia că a imobilizat, pe bulevardul Unirii din Baia Mare, o persoană care a sustras un portmoneu. În urma sesizării, un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică s-a deplasat la locul indicat şi a identificat tînărul imobilizat, un băimărean de 16 ani.
Verificările efectuate au relevat faptul că minorul ar fi smuls, din mâna altui minor, de 15 ani, din Săliştea de Sus, un port­moneu în care se aflau suma de 110 lei şi acte personale, după care ar fi încercat să fugă. Planul nu i-a reuşit, deoarece un bărbat din Coruia, martor al evenimentului, a dat dovadă de spirit civic şi l-a imobilizat, după care a anunţat poliţia. Prejudiciul a fost astfel recuperat integral şi restituit părţii vătămate.
Tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut de poliţişti şi prezentat Judecătoriei Baia Mare, care a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie.

Două sălăjence au fost prinse la furat  în Baia Mare

furturiPoliţiştii au depistat două tinere, din Sălaj, în timp ce încercau să sustragă bunuri dintr-o locuinţă. Una dintre ele era dată în urmărire şi se sustrăgea executării pedepsei închisorii pentru furt calificat.

Marţi, în jurul amiezii, o băimăreancă a sesizat poliţia că două tinere au intrat în locuinţa vecinului său, de pe strada Arinului, cu intenţia de a sustrage bunuri. Imediat, la locul indicat, s-a deplasat un echipaj de siguranţă publică care le-a depistat şi legitimat pe cele două bănuite. Ele sunt cercetate pentru comiterea infracţiunii de tentativă la furt calificat.
Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au stabilit că una dintre ele şi-a dat date de identitate false. De asemenea, s-a stabilit că, la sfârşitul anului trecut, tânăra ar mai fi comis un alt furt din locuinţă, tot de pe raza municipiului Baia Mare. Mai mult, verificările efectuate au relevat faptul că sălăjeanca, în vârstă de 21 de ani, era urmărită naţional. Pe numele ei, la data de 27 ianuarie a.c., instanţa a emis mandat de executare a pedepsei închisorii pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Sălăjeanca a fost depusă în penitenciar, unde îşi va executa pedeapsa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.