Poezia şi muzica au îmblânzit sala de şedinţe a Prefecturii

0
530

Sala de şedinţe a Palatului Administrativ a devenit, pentru a doua oară, un spaţiu cultural, odată cu desfăşurarea aici a recitalului de poezie românească “Vă dăruiesc iubirea”, în interpretarea îndrăgitului actor Paul Antoniu. După ce, la mijlocul lunii ianuarie, actorul Claudiu Pintican a susţinut aici spectacolul de poezie “Pe mine mie… redă-mă”, Instituţia Prefectului aniversându-l, astfel, pe Mihai Eminescu, iată că spaţiul de obicei destinat şedinţelor cu tematică administrativă şi politică a fost îmblânzit încă o dată printr-un eveniment artistic.
Prefectul Anton Rohian a afirmat că a acceptat ca instituţia pe care o conduce să organizeze şi evenimente culturale de calitate din credinţa că, pentru un judeţ, cultura este deosebit de importantă, iar pentru educaţia tinerilor, patriotismul este o cărămidă indispensabilă. El a apreciat că a iubi lirica românească este o dovadă de patriotism, la fel cum trebuie să iubim şi să respectăm drapelul sau imnul naţional.
În continuare, actorul Paul Antoniu a recitat versuri semnate de Radu Selejan, Lucian Blaga, Nicolae Labiş, Grigore Vieru, Geo Bogza, Tudor Arghezi, Zaharia Bârsan, în funcţie de cerinţele publicului. El şi-a presărat recitalul cu declaraţii de dragoste şi cuvinte din suflet, reuşind să se facă plăcut şi să câştige atenţia tinerilor şi mai puţin tinerilor prezenţi în sală. În deschiderea şi la finalul recitalului de poezie, trei elevi ai Liceului de Arte din Baia Mare au oferit câte un moment muzical: Damian Babineţ Paul (profesor, Pocol Maria), Kert Evelin (profesor, Katoka Felix) şi Pop Tătăran (profesor, Taloş Sorin). Evenimentul a fost prezentat de Ioana Teodorescu. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.