În iunie 2016 se încheie lucrările de reabilitare pe traseul Baia Sprie-Bârsana

0
517

Ieri, la Consiliul Judeţean Maramureş a avut loc şedinţa de prezentare a stadiului lucrărilor la proiectul „Reabilitare traseu de drum judeţean Baia Sprie (DN 18) – Cavnic (DJ 184) – Ocna Şugatag (DJ 109F) – Călineşti (DJ 185) – Bârsana (DJ 185).
Preşedintele CJ Maramureş, Zamfir Ciceu, a precizat că lucrările sunt aproape finalizate. Managerul proiectului, Vasile Şpan, a oferit mai multe date tehnice asupra proiectului: „Lucrarea este aproa­pe încheiată. Suntem într-un proces de formare a echipei de recepţie. Mai aşteptăm însă feedback-ul de la Inspecţia în Construcţii. Ţin să subliniez că se fură catadioptriile, iar pe de altă parte nu se respectă regulile de circulaţie de către conducătorii auto. S-au pri­mit sesizări din partea administratorilor de la Căminul de bătrâni din Baia Sprie, vis-a-vis de comportarea în trafic a conducătorilor auto. Fa­cem un apel la responsabilitatea din partea autorităţilor care permit să se întâmple astfel de lucruri şi la responsabilitate din partea participanţilor la trafic, care nu respectă viteza legală”.
Durata contractului de execuţie a lucrărilor s-a prelungit pentru a se remedia  defectele. Data iniaţială a finalizării contractului era 31 decembrie 2015, însă s-a prelungit prin două acte adiţionale la contractul de finanţare, respectiv la contractul de execuţie a lucrărilor, până la data de 30 iunie 2016.
Valoarea totală a proiectului este de 131.560.403,74 lei. În prezent se mai lucrează la semnalizarea rutieră pe verticală, montare de parapeţi de protecţie şi borne hectometrice. (I.B.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.