Miercuri, în Baia Mare – amenzi de peste 9.000 lei şi 6 permise reţinute

0
480

Pentru combaterea prin­cipalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie şi impunerea respectării legislaţiei rutiere, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au acţionat pe principalele artere de circulaţie de pe raza municipiului Baia Mare.
Pentru abaterile constatate s-a impus aplicarea a 54 de sancţiuni contravenţionale, din care 20 au fost aplicate pietonilor care au traversat neregulamentar. Valoarea amenzilor aplicate depăşeşte suma de 9.000 lei. De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare.

În Baia Mare – a traversat fără să se asigure şi a fost accidentat

Miercuri, 3 februarie, în jurul orei 14.15, poliţia a fost sesizată că pe bulevardul Bucureşti, a avut loc un accident de circulaţie. Un băimărean, în vârstă de 30 de ani, care a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure, a fost surprins şi acroşat cu oglinda unui autoturism, condus regulamentar de un bărbat, de 59 de ani. Pietonul, care s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă, a fost apoi surprins şi accidentat de un alt autoturism, condus de o băimăreancă, de 27 de ani. Tânărul a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, fără a necesita internarea. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Dosare penale pentru infracţiuni rutiere

Persoanele care se urcă la volanul unor autovehicule, fără respectarea legislaţiei rutiere în vigoare şi pun astfel în pericol atât siguranţa lor, cât şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier, riscă să fie condamnaţi la executarea unor pedepse privative de libertate.
Miercuri noaptea, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, poliţiştii au depistat în trafic două persoane, care conduceau autovehicule fără a respecta regulile privind circulaţia pe drumurile publice.

Fără permis şi sub influenţa alcoolului

În jurul orei 01.33, la intersecţia bulevardelor Unirii cu Traian, din Baia Mare, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, de 34 de ani, domiciliat în satul Buzeşti, comuna Fărcaşa. Verificările efectuate au relevat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Deoarece a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că avea o concentraţie mare de alcool pur în aerul expirat, el a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fără asigurare, fără inspecţie tehnică şi băut la volan

O oră mai târziu, poliţiştii din Săliştea de Sus au identificat în trafic, la volanul unui autoturism, un tânăr, de 23 de ani, din Ieud. Din verificări s-a constatat că autoturismul condus nu deţinea asigurare de răspundere civilă şi nici inspecţie tehnică periodică valabilă. De asemenea, tânărul de la volan a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că era sub influenţa alcoolului, fiindu-i recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducere sub influenţa alcoolului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.