Două femei umilite de PSD Baia Mare şi PSD Maramureş. Gabriela Hofer şi Elena Cărăuşan, excluse din partid

0
1498

• „Dacă trebuie să aleg între interesele personale şi electorale inventate de către unii şi interesul oraşului, voi alege cu siguranţă, mereu, Baia Mare” •

Viceprimarul Gabriela Hofer şi consilierul local Elena Cărăuşan au fost excluse din PSD sâmbătă, 6 februarie 2016, în urma votului exprimat de Biroul Permanent Judeţean.
Decizia a venit după ce Gabriela Hofer şi Elena Cărăuşan au pus mai presus de directiva politică interesul comunităţii şi al oraşului, fapt care nu le-a convenit mai marilor din partid, ale căror ordine au fost clare, ca aleşii locali ai PSD să nu aprobe un proiect prin care o serie de planuri de dezvoltare importante pentru Baia Mare pot fi realizate începând din acest an. Viceprimarul Gabriela Hofer a remis un comunicat de presă în care vorbeşte despre excluderea sa, anunţând că va contesta decizia şi îşi va continua activitatea pentru comunitatea băimăreană.
Gabriela Hofer: „Sunt profund mâhnită de votul pe care cei care conduc PSD Maramureş l-au dat pentru a mă exclude, alături de colega şi prietena mea Elena Cărăuşan. Cu atât mai mult cu cât această decizie vine după anii pe care i-am dedicat comunităţii băimărene, ani în care am făcut cu bună credinţă tot ceea ce mi-a stat în putere din postura de consilier local şi viceprimar, dar şi din cea de preşedinte al organizaţiei de femei a PSD Baia Mare. Am pus mereu mai presus de orice oraşul şi comunitatea. Şi la fel voi face şi de acum încolo. Am muncit necondiţionat şi pentru PSD, dar dacă trebuie să aleg între interesele personale şi electorale inventate de către unii şi interesul oraşului, voi alege cu siguranţă mereu Baia Mare”.

„PSD ar trebui să se orienteze către problemele reale ale comunităţii”

Comunicatul Gabrielei Hofer este unul extrem de dur la adresa celor care conduc în acest moment organizaţia PSD Maramureş. Viceprimarul consideră că partidul ar trebui să se orienteze către problemele reale ale comunităţii. Gabriela Hofer consideră că excluderea sa are legătură şi cu faptul că este foarte bine văzută în organizaţie, fiind preşedintele celei de femei, dorindu-se eliminarea sa pentru a nu ajunge la conducerea PSD Baia Mare.
Gabriela Hofer: „Voi contesta la forurile superioare ale partidului această decizie de excludere nestatutară, nelegală şi imorală. Cei din PSD ar trebui să se orienteze către problemele reale ale comunităţii şi nu să lovească în două femei care şi-au sacrificat timpul, familia şi sănătatea. E o dovadă în plus că PSD Baia Mare şi PSD Maramureş nu se fac bine niciodată. Pentru că modul prin care am fost înlăturată este unul perfid. Poate a deranjat şi i-a speriat pe unii cât de bine am reconstruit şi consolidat organizaţia de femei şi asta mi-ar fi dat şansa să conduc organizaţia municipală. Eu nu sunt omul care să stea în lumina reflectoarelor, sunt femeia care a muncit din greu şi a pus mereu umărul la greu. De multe ori asta a însemnat să îmi sacrific timpul pe care puteam să îl petrec cu familia. Iar mulţumirea pentru toţi anii şi toate eforturile a fost să fiu exclusă pentru că am îndrăznit să pun cetăţenii şi oraşul mai presus de politică. Indiferent de decizia care va fi luată în urma contestaţiei, colegii şi prietenii social-democraţi alături de care am muncit pe brânci ani de zile vor rămâne în continuare a doua mea familie. Am încredere că vom face multe pentru Baia Mare împreună şi de acum încolo!”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.