983 angajatori sancţionaţi şi amenzi în valoare de 1.329.500 lei

0
407

Inspecţia Muncii a sancţionat 983 angajatori şi a aplicat amenzi în valoare totală de 1.329.500 lei în urma acţiunilor de control desfăşurate în perioada 1-5 februarie 2016.
Astfel, în domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat amenzi în cuantum de 942.000 lei, din care 700.000 lei pentru muncă la negru. Concret, inspectorii de muncă au depistat 112 persoane care lucrau la negru, au făcut 5 propuneri de cercetare penală – una în judeţul Ialomiţa şi alta în Satu Mare – pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă şi au sancţionat 303 angajatori.
De asemenea, Inspecţia Muncii a aplicat amenzi în valoare de 387.500 lei şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi a dispus zece opriri de echipamente pentru evitarea accidentărilor. Neregulile au dus la sancţionarea altor 680 angajatori. În acelaşi timp, au fost comunicate 54 evenimente către inspectoratele teritoriale de muncă, 27 în Bucureşti, iar la finalizarea cercetărilor se va decide dacă vor fi încadrate sau nu drept accidente de muncă.
”Transmitem angajatorilor că prevederile legale din domeniul de competenţă se aplică nediferenţiat, fără discriminare şi insistăm asupra respectării normelor din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă ce asigură protejarea lucrătorilor. Evaluarea riscurilor şi asigurarea unui mediu de muncă sigur sînt repere importante, care nu trebuie ignorate. De altfel, sancţiunile contravenţionale au atît un rol punitiv, cît şi educativ”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.