Cazurile de viroze respiratorii şi pneumonii din Maramureş – în limite normale pentru această perioadă

0
637

Direcţia de Sănătate Publică Maramureş informează populaţia  că numărul de cazuri de viroze respiratorii este în nivelul aşteptat pentru această perioadă. Nu s-au înregistrat cazuri de gripă.
În continuare, medicii recomandă populaţiei măsurile specifice şi nespecifice de protecţie: păstrarea unei igiene individuale riguroase, cu spălarea mâinilor, mai ales după suflarea nasului şi contactul cu persoane bolnave; evitarea aglomerărilor umane şi a contactului cu persoanele bolnave; evitarea automedicaţiei, mai ales a tratamentului antibiotic şi prezentarea la medicul de familie în cazul apariţiei unor simptome de viroză respiratorie; persoana bolnavă va fi izolată de restul familiei. Persoanele bolnave vor folosi batiste igienice personale. Încăperile vor fi aerisite (locuinţe, birouri, săli de clasă, saloane); Persoanelor care fac parte din categoriile cu risc sunt sfătuite să se vaccineze.
Pentru cetăţenii români care doresc să călătorească pe teritoriul Ucrainei se menţin recomandările: evitarea deplasărilor care nu sunt necesare, în perioada imediat următoare. În cazul în care acestea nu pot fi evitate, cetăţenii români trebuie să ia măsurile de precauţie necesare în astfel de cazuri, precum: vaccinarea antigripală, purtarea măştilor de protecţie, atenţia sporită la igiena personală, evitarea locurilor publice aglomerate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.