Lansare de carte, Vasile Mureşan

0
678

Evenimentul a avut loc la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”, iar volumul, intitulat „Un zâmbet pentru cei dragi”, este un debut pentru Vasile Mureşan – membru al Clubului Epigramiştilor „Spinul” din Baia Mare – şi cuprinde catrene şi epigrame. Moderatorul prezentării a fost Mircea Pop-Buzeşti, preşedintele clubului spiniştilor. Din prezidiu au făcut parte: Ioan Şiman, preşedinte de onoare şi iniţiatorul clubului în anul 2002, Dragomir Ignat, vicepreşedinte, şi Toma Gross Rocneanu, cel care s-a ocupat de tehnoredactarea volumului.
Pentru Clubul „Spinul”, apariţia editorială a unei cărţi scrise de un epigramist constituie o reuşită, spune Ioan Şiman. Autorului i-au fost adresate epigrame de către colegii aflaţi în sală, alături de numerosul public, iubitori ai genului. Dintre colegi, au fost prezenţi: Ioan Fîrte, Viorica Găinariu Tazlău, la care s-a alăturat Ioan Ardusădean.
Am avut onoarea de a-l avea la acest eveniment pe directorul bibliotecii, prof. dr. Teodor Ardelean, care a vrut să fie doar spectator, dar la rugămintea moderatorului, ne-a adresat celor care scriu epigramă, un mesaj bine conturat.
Redau din cuvintele adresate epigramiştilor de către domnia sa: „Epigrama este un condiment literar, dar nu are ce să caute în domeniile academice, antrenarea tinerilor în domeniul epigramatic, regretul de a nu-i putea egala pe clasicii epigramei”.
Lansarea primului volum a lui Vasile Mureşan, la împlinirea vârstei de 71 de ani şi a zilei de naştere, tot în Făurar, a preşedintelui Mircea Pop-Buzeşti sunt  motive de sărbătoare, iar cei prezenţi au fost invitaţi la masa festivă pregătită de către d-na Pop Mărioara, soţia preşedintelui, şi de către autor, care, astfel, au mulţumit tuturor celor care au luat parte la eveniment.

Viorica Găinariu Tazlău

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.