Profesioniştii care au adus Baia Mare în finala pentru Capitala Europeană a Culturii, invitaţi să candideze pe listele Coaliţiei pentru Baia Mare

0
1546
Cătălin Cherecheş şi Andreea Ciortea

Andreea Ciortea, directorul executiv al Fundaţiei Baia Mare 2021 şi Mihaela Puşnava, expert în dezvoltare urbană, membri ai echipei care au adus municipiului succesul listei scurte în competiţia pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii, au fost invitate să candideze pe lista consilierilor locali propuşi de platforma civică Coaliţia pentru Baia Mare.
Cele două specialiste au acceptat propunerea primarului Cătălin Cherecheş şi au declarat că sunt onorate să îşi pună la dispoziţie competenţele şi dedicarea în folosul comunităţii băimărene, în forul său decisiv. Acest prim pas poate reprezenta formarea unui consiliu al comunităţii, dezinteresat politic şi format din tehnocraţi din domenii diverse precum cultura, sănătatea, învăţământul, economia, urbanismul şi multe altele, care să poată decide în cunoştinţă de cauză cu privire la proiectele care pot aduce dezvoltare oraşului nostru.

Mihaela Puşnava
Mihaela Puşnava

Prezenţa celor două pe lista Coaliţiei pentru Baia Mare este cu atât mai plauzibilă, cu cât amândouă, deşi originare din alte oraşe ale României (Andreea Ciortea este din Sibiu, iar Mihaela Puşnava este din Constanţa) sunt, începând din septembrie anul trecut, cetăţeni ai municipiului cu acte în regulă, stabilindu-şi reşedinţa în Baia Mare, demonstrându-şi astfel şi devotamentul pentru oraşul nostru.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Cred că Baia Mare are nevoie, acum mai mult ca oricând, de oameni pregătiţi, care să înţeleagă fibra comunităţii noastre şi care să contribuie în mod activ şi profesionist la clădirea unui viitor european al municipiului Baia Mare. Candidatura Municipiului Baia Mare este cel mai important proiect al ultimilor douăzeci de ani, care poate aduce un deosebit capital economic, social şi cultural pentru Baia Mare. Oameni implicaţi precum Andreea Ciortea, Mihaela Puşnava sau Vlad Tăuşance, care au contribuit decisiv la succesul din decembrie, trebuie să îşi aibă locul în noul Consiliu Local al comunităţii, după alegerile din iunie. Tocmai de aceea, le-am propus să candideze pentru rolul de consilieri locali, susţinuţi de Coaliţia pentru Baia Mare”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.