Furturi soluţionate de poliţişti

0
694

Poliţiştii au identificat patru persoane, bănuite de comiterea unor furturi pe raza localităţilor Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus şi Bocicoiu Mare. Prejudiciul, în valoare de peste 4.000 lei, a fost recuperat în totalitate şi restituit părţilor vătămate.
• În urma activităţilor de cercetare şi documentare efectuate, poliţiştii de investigaţii criminale din Vişeu de Sus au identificat doi tineri, de 17 şi 19 ani, din localitate, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt. Din cercetări, s-a stabilit că, în data de 9 februarie, cei doi ar fi forţat uşa de acces a unui imobil nelocuit, de pe strada Brazilor, din localitatea de domiciliu, de unde au sustras bunuri electrocasnice în valoare de 1.500 lei.
• Şi poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au identificat un tânăr, de 24 de ani, din municipiu, bănuit de comiterea unui furt dintr-o societate comercială. Din cercetări, s-a stabilit că sigheteanul a pătruns, prin forţarea unui geam, într-un chioşc, situat pe strada Gheorghe Doja şi a sustras bunuri estimate la valoarea de 825 lei.
• Un bărbat, de 55 de ani, din Valea Vişeului, comuna Bistra, este cercetat de poliţişti după ce, în luna decembrie 2015, a pătruns într-o magazie, din Bocicoiu Mare, şi a sustras bunuri în valoare de aproximativ 1.800 lei.
În toate cazurile, poliţiş­tii au reuşit recuperarea prejudiciului şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Într-o singură zi – 8 dosare penale, amenzi de peste 42.000 lei şi 7 permise de conducere reţinute

Duminică, 14 februarie, poliţişti de la ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, transporturi şi din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase au efectuat 90 de controale specifice, fiind legitimate 384 de persoane. Urmare activităţilor desfăşurate au fost întocmite 8 dosare penale pentru infracţiuni de natură judiciară şi la regimul circulaţiei rutiere.
De asemenea, poliţiştii au aplicat 199 de sancţiuni contravenţionale, 171 dintre acestea conducătorilor auto care au încălcat prevederile OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul pentru nerespectarea normelor privind  ordinea şi liniştea publică şi desfăşurarea activităţilor comerciale ilicite. Valoarea amenzilor aplicate a fost de peste 42.000 lei. Ca măsură complementară, poliţiştii rutieri au reţinut 7 permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare.

Mandat de executare – Un an şi opt luni de închisoare pentru infracţiuni rutiere

La finalul săptămânii trecute, poliţiştii Biroului Urmăriri au acţionat pentru depistarea persoanelor date în urmărire în temeiul legii şi punerea în aplicare a mandatelor de executare a pedepselor privative de libertate, emise de instanţă. Astfel, ei au identificat un tânăr, de 31 de ani, din satul Someş Uileac, oraşul Ulmeni, pe numele căruia Judecătoria Baia Mare a emis mandat de executare a pedepsei de un an şi şase luni detenţie pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.
Cel în cauză a fost depus în Penitenciarul Baia Mare unde îşi va executa pedeapsa.

În Baia Mare – Doi tineri au fost prinşi la scurt timp de la comiterea unei tâlhării

Duminică, după-amiază, un băimărean a sesizat poliţia că fiul său, în vârstă de 12 ani, a fost victima infracţiunii de tâlhărie. El a declarat că minorului i-a fost sustras, prin violenţă, telefonul mobil, în timp ce se deplasa pe strada 1 Mai, din Baia Mare.
La scurt timp de la sesizare, poliţiştii au depistat, la intersecţia străzilor Horea şi Electrolizei, doi tineri care aveau semnalmentele indicate de victimă. În momentul în care au văzut echipajele de poliţie, tinerii au fugit şi au încercat să se ascundă la parterul unui bloc, însă au fost prinşi şi identificaţi.
Telefonul sustras a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.
Cei doi tineri, în vârstă de 13 şi 16 ani, din Baia Mare, sunt acum cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.