Turismul, activitate economică de bază în Vadu Izei

0
595

În ultimii ani, turismul în Vadu Izei este în floare. Astfel, există peste 20 de pensiuni construite pe raza comunei şi ele sunt ocupate aproape tot timpul anului, în proporţie destul de mare.
Dacă în alte zone ale ţării, pensiunile se închid sau nu merg bine, se pare că în Maramureş, cel puţin în partea de peste deal, viitorul lor arată bine: „Noi punem accentul pe turism, deoarece avem un peisaj frumos, propice acestei activităţi. Vin foarte mulţi turişti la noi din zona Bucureştiului, din sudul ţării. Partea bună este că cei care vin o dată, revin şi a doua, a treia oară. Un alt lucru pozitiv este că turismul ridică economic zona”, a explicat Petru Vlaşin, primarul comunei Vadu Izei.

Servicii diverse oferite turiştilor

Proprietarii pensiunilor sunt mulţumiţi de numărul turiştilor care le trec pragul anual. „Turismul merge bine în zona noastră. Avem turişti de prin toată ţara, dar în special din sudul ţării, unde relieful este altul, de câmpie, şi când vin la munte li se pare cu totul altceva. Le oferim oamenilor toate condiţiile, dar într-o variantă rustică, ceea ce le place. Acesta este şi motivul pentru care, dacă ne vizitează o dată, cu siguranţă ei revin”, a precizat un proprietar de pensiune din Vadu Izei. „Noi le asigurăm turiştilor care ne vizitează, pe lângă mâncarea tradiţională, şi activităţi specifice zonei: lucru prin gospodărie cu animalele, tăiat de lemne, drumeţii, ceea ce le place foarte mult pentru că fac ceva inedit, ce poate nu au mai făcut până acum şi totodată mişcare”, ne-a explicat un alt administrator de pensiune. Şi turiştii sunt încântaţi de ceea ce găsesc aici, pe meleagurile maramureşene: „Ne place foarte mult să venim în Maramureş. Parcă aici este o altă lume şi de câte ori avem posibilitatea revenim cu drag. Şi serviciile oferite sunt de cinci stele. Pe noi ne-au câştigat, dacă pot să spun aşa. Preferăm să venim aici în vacanţe decât să mergem în alte părţi”, a spus un turist din Bucureşti. Ofertele nu sunt piperate din punct de vedere financiar, cazarea pentru o cameră cu două paturi, cu mic dejun inclus, se încadrează între 70 şi 80 de lei pentru o noapte.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.