HC Zalău, amendă de 2.000 lei şi trei jocuri fără spectatori

0
451

Comisia Centrală de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal a analizat, luni, într-o şedinţă extraordinară, sesizarea făcută de HCM Baia Mare cu privire la manifestările de natură rasistă ale publicului prezent la partida HC Zalău – HCM Baia Mare (scor 26-36), desfăşurată săptămîna trecută în cadrul etapei a 20-a.
La sfîrşitul şedinţei, HC Zalău a fost sancţionată cu o amendă de 2.000 de lei şi i s-a interzis să joace următoarele trei partide cu spectatori. Practic, echipa pregătită de Gheorghe Tadici nu va mai putea fi urmărită pe viu de suporteri în acest sezon al Ligii Naţionale, pe teren propriu. HC Zalău va juca fără spectatori partidele cu Alba Sebeş, Dunărea Brăila şi Corona Braşov.
Cazul a fost judecat în primă fază săptămîna trecută, la nici 48 de ore distanţă de la terminarea partidei HC Zalău – HCM Baia Mare. Pentru că probele strînse la vremea respectivă nu au fost foarte concludente, Comisia Centrală de Disciplină a susţinut că se impune administrarea unor noi probe.
A solicitat inclusiv punctul de vedere al antrenorului Aurelian Roşca, ale jucătoarelor Allison Pineau şi Alexandra Do Nascimento, explicaţii suplimentare din partea observatorului, dar şi înregistrări video din partea Jandarmeriei. Niciuna dintre părţile solicitate nu a trimis însă nimic la Federaţia Română de Handbal. Practic, în afara sesizării făcute, HCM Baia Mare nu a trimis niciun alt punct de vedere în acest caz. De asemenea, Jandarmeria a trimis doar un proces verbal, dar nicio probă video.
Prin vocea antrenorului Gheorghe Tadici, HC Zalău a anunţat că va face apel la această sancţiune.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.