Nu vă lăsaţi înşelaţi prin “metoda accidentul”!

0
494

Poliţiştii maramureşeni vă recomandă să fiţi prudenţi când, telefonic, vi se cer bani pe motiv că o rudă a dumneavoastră a fost implicată într-un eveniment rutier.
Luni, 15 februarie, un băimărean a sesizat poliţia cu privire la comiterea unei tentative de înşelăciune. El a declarat că, în jurul orei 09,45, a fost sunat pe telefonul fix de o persoană care a pretins a fi poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. Aceasta i-a solicitat numărul telefonului mobil, pentru a fi sunat ulterior de un reprezentant al Consulatului Marii Britanii, care deţine informaţii despre mama sa, aflată la Londra.
La scurt timp, băimăreanul a fost contactat pe telefonul mobil şi anunţat că mama sa a fost implicată într-un accident rutier, în urma căruia a suferit multiple traumatisme, iar pentru spitalizare are nevoie de suma de 40.000 de euro.
După ce băimăreanul i-a spus că nu are atâţia bani, apelantul a solicitat o sumă mai mică, moment în care persoana sunată a realizat că poate fi vorba despre o încercare de înşelăciune, iar apelantul a închis.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la înşelăciune şi continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi tragerii lor la răspundere.
Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de înşelăciune prin metoda ACCIDENTUL, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, să cereţi date despre unitatea medicală sau unitatea de poliţie unde pretinde apelantul că s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.
Atenţie: în astfel de cazuri, reprezentanţii poliţiei sau parchetului nu reţin telefoanele mobile ale victimelor, astfel că e bine să încercaţi să le contactaţi.
Nu furnizaţi persoanelor străine, mai ales celor care pretind a fi reprezentanţi ai diverselor instituţii, date sau informaţii despre membrii familiei.
Dacă nu puteţi verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi persoanei care v-a contactat o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin!

Mandat de executare – 2 ani de închisoare pentru infracţiuni rutiere

Poliţiştii din cadrul Biroului Urmăriri au identificat un tânăr, de 28 de ani, domiciliat în localitatea Cicârlău, pe numele căruia Judecătoria Vişeu de Sus a emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate. Tânărul are de executat o pedeapsă de 2 ani detenţie pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Cel în cauză îşi va executa pedeapsa în penitenciar.

În Baia Mare – Trei tîlhari au fost reţinuţi de poliţişti

Duminică, 14 februarie, în jurul orei 20, o băimăreancă a sesizat poliţia că a fost victima unei tâlhării. Ea a declarat că, în timp ce se deplasa pe Aleea Mărăşti, din Baia Mare, a fost deposedată, prin violenţă, de o geantă în care se aflau un portmoneu, două carduri, un telefon mobil şi suma de 60 lei. În urma activităţilor specifice, poliţiştii au identificat trei băimăreni, cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani, bănuiţi de comiterea faptei. 80% din prejudiciul cauzat a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.
Cei trei băimăreni, reţinuţi pentru 24 de ore, au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare cu propunere de arestare preventivă.
Poliţiştii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată, iar la finalizarea lor vor propune măsuri legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.