Tîrgu Lăpuş. Poliţia locală – o permanenţă cotidiană

0
1102
Poliţiştii Ionescu şi Patrik Tancu, efectuînd controale într-o parcare

Poliţiştii locali din Tg. Lăpuş au întreprins acţiuni care i-au vizat pe şoferii care nu respectă indicatoarele de circulaţie rutieră şi greutatea încărcăturii maşinilor. Pe drumurile ce leagă oraşul de satele aparţinătoare, nu se circulă cu autovehicule mai mari de 7,5 tone. În satele Groape şi Borcut, doi întreprinzători privaţi care au transportat lemne în maşini cu supratonaj au fost amendaţi cu suma de 2.000 lei. Apoi, conform Legii privind ordinea şi liniştea publică, au fost amendate 5 persoane care au încălcat legea, cu sume între 100 şi 500 de lei, ca şi cei care nu aveau tichete sau abonamente de parcare, aprox. 500 de amenzi.
Prin oraş se întîlnesc foarte des cîini fără stăpîni, 6 patrupede fiind duse la adăpostul special amenajat, două dintre acestea găsindu-şi stăpîni. Probleme creează, mereu, romii din Cartierul Ponorîta, comuna Coroieni, care fură şi comit tot felul de infracţiuni. În jurul orelor 7.30-8 şi 12-14, poliţiştii locali sînt prezenţi la trecerile pietonale pentru a sprijini elevii care merg la şcoli şi grădiniţe.
O elevă minoră, în avansată stare de de ebrietate, a intrat în comă alcoolică, a fost transportată la Spitalul orăşenesc, iar părinţii acesteia au fost amendaţi. În zilele de joi, poliţiştii sînt prezenţi în Piaţa agroalimentară. Probleme mai dificile creează romii care staţionează cu căruţele şi lasă în urma lor mormane de gunoaie menajere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.