În Vişeu de Sus, autoturism indisponibilizat şi 5.907 pachete cu ţigări confiscate

0
621

Poliţiştii din Vişeu de Sus au identificat un tânăr care transporta, cu autoturismul, 118.140 ţigarete de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul poliţiei.
În timp ce acţionau pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu tutun, poliţiştii din Vişeu de Sus au depistat joi, pe raza localităţii Leordina, un tânăr, de 27 de ani, din Bistra, care conducea un autoturism cu care transporta ţigări. În urma controlului asupra autovehiculului, pe bancheta din spate şi în portbagajul maşinii au fost găsite 5.907 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, netimbrate în România. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 59.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi continuării cercetărilor, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul poliţiei.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă şi continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională şi tragerea lor la răspundere.

Atenţie pe cine primiţi în casă! În Baia Sprie, o femeie a furat o verighetă de aur

Poliţiştii din Baia Sprie au identificat, la scurt timp de la reclamarea unui furt din locuinţă, persoana bănuită de comiterea faptei. De asemenea, ei au reuşit să recupereze prejudiciul cauzat.
Joi, 18 februarie, în jurul orei 09.30, o femeie din Baia Sprie a sesizat poliţia că a fost victima infracţiunii de furt. Ea a declarat că o persoană, care a intrat în locuinţă pentru a-i cere nişte bani, profitând de neatenţia sa, i-a sustras, de pe un dulap din bucătărie, o verighetă din aur.
În urma activităţilor de investigare şi cercetare, poliţiştii au identificat o femeie, în vârstă de 40 de ani, din aceeaşi localitate, bănuită de comiterea faptei. Prejudiciul cauzat, în valoare de 700 lei, a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de furt, poliţiştii vă recomandă să nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute în locuinţă, să manifestaţi prudenţă atunci când sunteţi abordat de persoane necunoscute care vă oferă diverse bunuri spre vânzare.
Dacă, din diferite motive, aţi primit în casă persoane necunoscute, nu le lăsaţi nesupravegheate nici un moment şi nu vă lăsaţi bunuri de valoare la vedere.
Reţineţi cât mai multe semnalmente ale persoanelor pe care le primiţi în casă!

Mandat de executare – 11 luni de închisoare pentru conducere cu permisul anulat

Joi, 18 februarie, poliţiş­tii Biroului Urmăriri au identificat un băimărean, condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate. Pe numele lui, Judecătoria Baia Mare a emis un mandat de executare a unei pedepse de 11 luni detenţie, pentru comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost anulat permisul de conducere.
Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, fost depus în penitenciar, unde îşi va executa pedeapsa.

Scandal – Trei băimăreni sînt reţinuţi pentru 24 de ore

Poliţiştii băimăreni de investigaţii criminale au reţinut trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, pe care-i cercetează sub aspectul comiterii infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire şi distrugere.
În data de 17 februarie, poliţia a fost sesizată că, pe strada Iazului, din Baia Mare, are loc un conflict între mai multe persoane. La locul faptei s-a deplasat un echipaj de siguranţă publică şi grupa operativă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi. Din primele cercetări s-a stabilit că, pornind de la o ceartă între doi minori, a avut loc o altercaţie fizică între două familii, fiind identificate şapte persoane implicate. În urma altercaţiei, o persoană a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, dar nu a necesitat internarea.
Faţă de trei dintre persoanele implicate, bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 30 şi 40 de ani, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, după care vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.