Un meci ca o finală

0
532

Aşa putem cataloga meciul dintre CSM Focşani 2007 şi HCM Minaur Baia Mare din cadrul etapei 21 a ligii naţionale, programat pentru duminică, de la ora 18.30. În condiţiile în care se află acum formaţia de pe Valea Roşie şi avînd în vedere obiectivul propus, accederea în play-off, pentru formaţia lui Petru Pop fiecare meci este ca o finală. Cu un lot extrem de restrîns numeric, aşa va evolua actuala campioană pînă la finele sezonului şi intrarea în play-off ar fi o performanţă extraordinară. Doar cu opt jucători va face deplasarea HCM Minaur pentru această partidă: Paul Simulescu – Alexandru Sabou, Andrei Popescu, Bogdan Mihai, Marius Sadoveac, Mihai Buşecan, Albert Cristescu şi Tudor Marta, ultimul nefiind refăcut în totalitate după accidentare. Daniel Bera nu face parte din lot, acuzînd o întindere, iar Uros Vilovski, suspect de hernie de disc, şi-a reziliat în această săptămînă contractul cu Minaur şi a plecat acasă. Răzvan Pop este în continuare accidentat şi, după cum ne-a relatat Petru Pop, în cel mai fericit caz portarul campioanei va fi prezent în teren la meciul cu HC Vaslui din etapa viitoare. Cît despre Antonio Pribanic, tehnicianul băimărean nu crede că se va mai putea baza pe serviciile pivotului  în acest campionat, croatul nemaiparticipînd la antrenamente de pe 23 iulie 2015, din cauza unor probleme la gambă. A revenit în schimb la echipă Marius Sadoveac, care după ce a devenit liber de contract a ajuns la un consens cu conducerea clubului şi va continua, probabil, cel puţin, pînă la finalul acestei stagiuni. Cam aceasta ar fi o radiografie a lotului de care dispune HCM Minaur în acest moment şi cu care se va lupta pînă la terminarea actualului sezon pentru accederea în play-off sau play-out. Noi sperăm ca formaţia lui Petru Pop să intre între primele opt echipe la finalul sezonului regulat pentru a scăpa de emoţiile luptei din partea inferioară a campionatului. De asemenea, sperăm ca jucătorii băimăreni să facă o partidă bună la Focşani şi să cîştige cele trei puncte, ceea ce ar consolida actualul loc din clasament, locul opt. CSM Focşani se află, în schimb, pe penultimul loc, cu doar şapte puncte acumulate, şi are nevoie de puncte în lupta pentru evitarea retrogradării. Jocul dintre CSM Focşani 2007 şi HCM Minaur Baia Mare va fi arbitrat de cuplul buzoian G. Băducu / R. Voicu, observator FRH fiind desemnat Valter Dăncescu (Bucureşti).

Programul etapei 21

Sîmbătă, 21 februarie: CS HC Adrian Petrea Reşiţa – HC Odorhei, ora 17; CSU Danubius Galaţi – CH CSU Politehnica Timişoara, ora 17
Duminică, 22 februarie: HC Vaslui – CSM Ploieşti, ora 11.30, Digi Sport 1; CSM Focşani 2007 – HCM Minaur Baia Mare, ora 18.30. Partidele ACS Energia Târgu Jiu – CSM Bucureşti (23-28), Dinamo Bucureşti – AHC Potaissa Turda (34-31) s-au disputat în devans. Jocul dintre AHC Dunărea Călăraşi – Steaua Alexandrion Bucureşti a avut loc aseară.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.