Alimente cu probleme

0
402

Consumatorii nu mai au încredere în ceea ce mănîncă. Modelul de agricultură la scară industrială, cu utilizarea intensivă a produselor chimice şi orientat spre profit, model adoptat în multe părţi din lume, este o ameninţare uriaşă pentru mediul înconjurător. Folosirea excesivă a îngrăşămintelor sintetice în agricultura industrială şi răspîndirea în exces a monoculturilor contribuie semnificativ la agravarea fenomenului schimbărilor climatice. Cultivarea hranei în acest sistem a ajuns astfel să aibă consecinţe grave asupra sănătăţii umane şi a planetei. Acest sistem agricol defectuos trebuie schimbat urgent. Activiştii de mediu şi ecologiştii militează pentru o tranziţie accelerată către o agricultură ecologică, bazată pe principiile suveranităţii alimentare, ale respectării şi conservării biodiversităţii, ale respectului pentru fermier şi pentru consumator. Agricultura ecologică, în care ştiinţa modernă se combină cu inovaţia, respectînd natura şi biodiversitatea, este răspunsul la provocările sistemului agricol actual. Agricultura ecologică protejează solul, apele şi clima. Nu contaminează solul cu substanţe chimice şi nu foloseşte organisme modificate genetic. Aceasta pune în centrul preocupărilor sale oamenii – consumatori şi producători.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.