Poliţiştii au dat amenzi şi au confiscat cantităţi importante de lemn

0
418

În perioada 15 – 22 februarie, poliţiştii au efectuat verificări în fondul forestier şi au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos. În urma controalelor efectuate la Săliştea de Sus, Vadu Izei, Coltău, Târgu Lăpuş, Sarasău şi Suciu de Sus, poliţiştii au constatat 9 infracţiuni de tăiere fără drept şi furt de arbori. De asemenea, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale şi a fost dispusă confiscarea a 68,5 mc material lemnos, fără provenienţă legală.
• Vineri, 19 februarie, în locul numit „Dealu Măgojii”, poliţiştii din Tîrgu Lăpuş au prins, în flagrant, doi bărbaţi, în vârstă de 30 şi 41 de ani, în timp ce tăiau ilegal mai mulţi arbori cu intenţia de a-i sustrage. Întreaga cantitate, peste 20 mc de lemn, a fost confiscată şi predată în custodie Ocolului Silvic, iar cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.
• Tot vineri, poliţiştii care efectuau controale pe raza localităţii Băiuţ, pentru depistarea persoanelor care transportă ilegal material lemnos, au oprit, pentru control, un autovehicul, condus de un localnic, de 33 de ani. În urma verificărilor, poliţiştii, împreună cu reprezentanţi din cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ, au constatat că nu corespundea cantitatea de material lemnos, evidenţiată în documente, cu cea transportată efectiv. Astfel, dacă în acte era consemnată cantitatea de 14,56 mc lemn de brad, în urma măsurătorilor s-a constatat că bărbatul transporta 21,97 mc.
Lemnul a fost ridicat în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.