Percheziţii în Maramureş la persoane bănuite de evaziune fiscală, spălare de bani şi transmitere fictivă de părţi sociale

0
246

Poliţiştii din Cluj au efectuat 40 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în 6 judeţe – Cluj, Maramureş, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare şi Alba – la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6.500.000 lei, prin evaziune fiscală, spălare de bani, transmitere fictivă a părţilor sociale deţinute într-o societate. 7 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, fiind prezentate magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă, fiind instituit sechestru asigurător pe 68 de autovehicule şi un imobil.
Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală în formă agravată, spălare de bani, transmitere fictivă a părţilor sociale deţinute într-o societate, în scopul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
În cadrul activităţilor, au fost identificate şi indisponibilizate sume în privinţa cărora există suspiciunea că provin din infracţiuni, respectiv 277.450 de lei şi 6.000 de euro. Totodată, s-au aplicat măsuri asigurătorii pe conturi bancare, pe bunuri mobile şi imobile (68 de autovehicule şi un imobil), în valoarea totală de 3.622.927 lei.
Poliţiştii au descoperit şi ridicat înscrisuri contabile, ştampile, unităţi fizice de stocare a datelor în sistem informatic, laptop-uri şi unităţi centrale şi carduri bancare.
7 persoane, cu vârste cuprinse între 26 şi 44 de ani, din judeţele Cluj, Bihor şi Timiş, au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012-2016, reprezentanţii unor societăţi comerciale cu obiect de activitate construirea şi întreţinerea drumurilor publice, ar fi creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat. Acesta ar fi avut la bază înregistrarea în evidenţa contabilă a unor achiziţii şi operaţiuni fictive de bunuri şi prestări servicii de la mai multe firme cu un comportament de tip „fantomă”, în scopul deducerii frauduloase a taxei pe valoare adăugată şi pentru diminuarea impozitului pe profit aferent. Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului este de 6.600.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.