Dănilă Prepeleac a trecut Tisa!

0
630

În perioada 21-29 februarie 2016, în mai multe localităţi din dreapta Tisei, în Ucraina, se desfăşoară Caravana Mărţişorului în Maramureşul istoric, proiect derulat de Institutul Cultural Român prin Direcţia Românii din Afara Graniţelor.
Etnicii români din localităţile Slatina, Apşa de Jos, Strâmtura, Apşa de Mijloc, Plăiuţ şi Biserica Albă s-au bucurat şi se vor bucura de mini-turneul de teatru şi un concert de operă pop. Copiii sunt delectaţi de actorii-cascadori de la Asociaţia Culturală „Lupii Albi” din Târgovişte, care, în frunte cu actorul, scenograful şi regizorul Bogdan Jianu, oferă o interpretare nouă, cu o scenografie originală, a poveştii Dănilă Prepeleac, de Ion Creangă. Prin grija partenerului local, Clubul Maramureşenilor din Dreap­ta Tisei (înfiinţat la Bucureşti de către studenţii şi absolvenţii români proveniţi de dincolo de Tisa). Grupuri ţintă: colectivele de elevi şi profesori, reprezentanţii din conducerea instituţiilor de învăţământ cu predare în limba română din Transcarpatia.
Început luni, la Slatina, la Liceul românesc (director: prof. Mihai Opriş), în prezenţa E. Sale Eleonora Moldovan, consul general al României la Cernăuţi, a prof. univ. dr. Radu Baltafiu, director în cadrul ICR, prof. Mihai Opriş şi Elisabeta Pricop, reprezentanta Clubului MDT, turneul se va încheia, duminică, la ora 15, tot la Slatina, la hotelul – restaurant Selin, din centrul orăşelului. Aici, va avea loc un concert de muzică românească interbelică intitulat „Iubesc femeia – povestea bărbatului interbelic”, dedicat doamnelor şi domnişoarelor, susţinut de tenorul Vlad Miriţă şi pianistul Alexandru Mihai Burcă. În deschiderea evenimentului, va cânta Corul Asociaţiei „Speranţa” din Slatina (Solotvino), asociaţie condusă de prof. Mihai Tocar. Dirijor: prof. Ileana Şiman. (Fl. N.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.