De vreo 5 ani, Primăria şi Consiliul Local Sighetu Marmaţiei au luat în calcul propunerea conducerii Spitalului Municipal pavilionar de a comasa într-o singură clădire secţiile: Urgenţe, Terapie intensivă, Chirurgie, Ortopedie şi Oftalmologie, secţii care au separat săli de operaţii şi nevoie de anestezişti. Aceştia (acesta) din urmă, cât şi pacienţii, trebuie să se plimbe de la un pavilion la altul, pe distanţe de circa 100 de metri între fiecare. Prin înfiinţarea noului bloc operator, lucrurile s-ar simplifica. Inclusiv cheltuielile ar fi mai reduse.
De ce atâta vreme nu s-a întreprins nimic în acest sens? Pentru că întotdeauna s-a invocat lipsa banilor. Cu toate acestea, în ultimii 5 ani, toate secţiile cu pricina au fost reabilitate şi modernizate, cât de cât. Totodată, mai rămâne de rezolvat şi transferul de proprietate a edificiului vizat să adăpostească secţiile comasate. Este vorba se fostul Cămin-spital pentru copii cu deficienţe neuromotorii, construit pe 4 niveluri, la începutul anilor 70 din secolul trecut, aflat în proprietatea Consiliului Judeţean Maramureş. Căminul – spital dezafectat de vreo 10 ani se află la limita de proprietate a Spitalului Municipal.
În recenta şedinţă ordinară a Consiliului local Sighet, a fost aprobată o hotărâre prin care terenul de sub fostul Cămin-spital şi curtea acestuia (aflate în proprietatea municipiului) să fie alipite prin operaţiuni de cadastru de curtea Spitalului, urmând apoi intabularea pe Spitalul Sighet şi schimbul de proprietăţi cu Consiliul Judeţean. Dacă nu se rupe struna, cinci secţii vor fi ca una!