Investiţii pentru fluidizarea circulaţiei pe drumul de centură al municipiului Baia Mare

0
681

În urma solicitărilor venite de la cetăţeni, primarul Cătălin Cherecheş face demersuri pentru rezolvarea problemei

Administraţia publică locală băimăreană va lua în această primăvară măsurile necesare pentru fluidizarea circulaţiei pe drumul de centură al municipiului Baia Mare. Fiind o zonă de trafic intens, aici sunt anumite probleme pe care cetăţenii i le-au semnalat primarului. Pe lângă aglomeraţie, dar şi nervi întinşi, şoferii cad victime ale accidentelor, astfel că administraţia băimăreană va realiza anumite lucrări pentru fluidizarea circulaţiei. Este vorba de trei sensuri giratorii, dar şi reparaţiile la trecerile la nivel de cale ferată, lucrări care vor fi demarate la începutul acestei primăveri.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Am identificat din punct de vedere al circulaţiei câteva zone cu un grad de pericol foarte ridicat, intersecţia de la Italsofa, intersecţia bulevardului Unirii cu strada Europa, cu strada Dumbravei, respectiv cu drumul judeţean care merge spre Satu Nou de Jos. Este cea mai periculoasă intersecţie. După cum ştiţi, strada Europa şi strada Dumbravei au fost cedate Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi, le-am solicitat ca în această primăvară să facă investiţia pentru un sens giratoriu de mari dimensiuni aici, cu o rază de 15 metri. Va fi un sens giratoriu care va cupla toate aceste trei străzi astfel încât să nu mai existe probleme de circulaţie, respectiv de blocaje, dar în special de acordare a priorităţii şi pericol de accidente”.

Sensuri giratorii pe centură, pentru fluidizarea circulaţiei

Intersecţia amintită nu este singura cu probleme din oraş, astfel că rezolvări similare au fost gândite şi pentru alte zone. O mare nemulţumire a conducătorilor auto care trec zilnic prin zonă sunt trecerile la nivel de cale ferată care nu au fost reparate de către cei care sunt responsabili să facă acest lucru. Zilnic, la cele trei treceri, se formează adevărate cozi pentru că niciun şofer nu riscă să-şi rupă maşina. „Astfel de sensuri giratorii vom face pe acest traseu care este traseul, drumului de centură şi la interecţia străzii Dumbravei cu strada Mihai Eminescu, dar şi la intersecţia de la Metro, respectiv strada Europa cu bulevardul Independenţei. O altă chestiune legată de drumul de centură şi de strada Europa sunt trecerile la nivel de cale ferată pentru care am solicitat celor de la CFR să facă reparaţiile pe drumul de centură, pentru că doar ei sunt abilitaţi să facă aceste lucrări şi e păcat pentru că un drum pe care l-am asfaltat anul trecut, un drum impecabil şi strada Europa, şi Dumbravei să aibă în trei locuri, acolo unde este trecere de cale ferată, porţiuni afectate, respectiv să fie  un fel de obstacol pentru cei care circulă acolo. Este important şi ca şi carte de vizită pentru cei care folosesc acest drum, şi pentru cei care tranzitează oraşul”, a mai spus Cătălin Cherecheş.

Amenzi pentru proprietarii care nu salubrizează zonele adiacente centurii şi nu numai

Mai mult, autoritatea locală va lua în perioada imediat următoare măsuri aspre împotriva celor care depozitează sau aruncă gunoaie pe terenurile pe care le deţin. Pentru a identifica cine este vinovat de munţii de gunoaie care par a răsări peste noapte pe unele dintre proprietăţi, edilul spune că se vor face verificări metru cu metru. Mai mult, responsabilitatea salubrizării va fi asumată de către Autoritatea Publică Locală, care va avea grijă să trimită facturile celor care nu şi-au respectat îndatoririle de membri ai comunităţii.
Cătălin Cherecheş, pri­marul municipiului Baia Mare: „Încă persistă o problemă cu cei care depozitează nelegal sau aruncă nelegal tot felul de mizerii pe strada Dumbravei, respectiv strada Europa. De săptămâna viitoare vom începe o acţiune foarte hotărâtă, fermă şi nu vom ierta pe niciunul dintre cei care deţin pe terenurile lor astfel de rampe ilegale de gunoi. Terenurile respective, dacă tot le deţin în proprietate, trebuie întreţinute. O să-i amendăm până o să se sature şi o să-şi dea seama că trebuie ori să facă curăţenie, ori să-şi împrejmuiască terenurile, ori să aibă bunul simţ cei care aruncă să nu mai arunce. Totuşi suntem un oraş civilizat, suntem un oraş unde trebuie să existe un respect faţă de lege, şi faţă de civilizaţie, şi faţă de cetăţeni, şi faţă de comunitate şi astfel de derapaje de necivilizaţie nu-şi au locul în comunitatea noastră. Aşadar o să luăm metru cu metru şi-i amendăm pe toţi cei care nu înţeleg ce înseamnă ordinea şi ce înseamnă curăţenia. Cred că odată cu o astfel de abordare, inclusiv zona dinspre Baia Sprie, respectiv strada Oborului, strada Forestierilor, va fi la fel abordată, în acelaşi program de verificare, sancţionare şi curăţenie pentru că noi o să-i amendăm, dar n-o să lăsăm lucruruile aşa bazându-ne că ei o să-şi facă curăţenie. O să facem noi curăţenia şi o să le trimitem factura acasă pentru că dacă stăm după curăţenia pe care o fac ei o să ne trezim că suntem îngropaţi de gunoaie. O să-i îngropăm noi pe ei în amenzi”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.