Pentru Peter Hurley, Drumul lung… începe de acum!

0
516

Proiectul major al Asociaţiei Interculturale de Tradiţii pentru anul 2016 constă în organizarea promovării specificului local printr-o reţea de evenimente coordonate la scara întregii Ţări a Maramureşului. În acest sens,  Peter Hurley, preşedintele asociaţiei româno-irlandeze, a trimis o scrisoare către toate cele 36 de primării din Maramureşul istoric, invitându-le să participe în perioada 15-21 august 2016 la ediţia a VII-a a proiectului ”Drumul Lung”.
”Fiecare poate propune o seară, fără scenă, fără staţie de amplificare, într-o grădină, unde se deschide lada locală de zestre vie pentru o seară. Această acţiune reprezintă unul din cele trei elemente care alcătuiesc proiectul de vara aceasta” – spune Peter Hurley. El vrea  să intre în parteneriat cu toate primăriile rurale pentru organizarea promovării integrate a comunităţilor din Ţara Maramureşului. În centrul activităţilor desfăşurate de Asociaţia Interculturală de Tradiţii se află promovarea tradiţiilor maramureşene, prin iniţierea şi organizarea unei largi diversităţi de evenimente culturale, începând cu anul 2010, la Săpânţa: festivaluri, ateliere de lucru etc.
”Proiectul nostru de promovare a tradiţiilor maramureşene din anul acesta se va derula pe parcursul unei săptămâni şi are ca scop principal crearea unei atmosfere de sărbătoare pe tot cuprinsul Ţării Maramureşului, prin organizarea de evenimente culturale de către mai multe comunităţi rurale interesate. Evenimentele se adresează tuturor iubitorilor de valori autentice şi se adresează dezvoltării conceptului de turism de explorare, favorizând informarea, promovarea şi educarea, prin activităţi de divertisment, spectacol, mic comerţ ”- menţionează Peter în scrisoarea adresată primarilor. ”Vă invităm pe dumneavoastră şi întreaga comunitate locală pe care o administraţi să intraţi în acest parteneriat. Comunitatea locală este invitată să prezinte, într-un format asigurat de către Asociaţia lnterculturală de Tradiţii, zestrea sa culturală, prin formaţii artistice, rapsozi, meşteri; asociaţia noastră vine cu experienţa dobândită în organizarea evenimentului şi promovarea tradiţiilor locale la nivel naţional şi internaţional. Fiecare eveniment local organizat astfel va fi integrat într-un program configurat la scara Ţării Maramureşului, program care va pune în lumină valorile tradiţionale locale: muzică, dans, meşteşuguri populare, preparate culinare. Ar fi benefică pentru promovarea locală includerea acestui proiect în cadrul bugetului local, cu precizarea că orice alocare va fi cheltuită de către şi pentru comunitatea dumneavoastră.”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.