În verdele Campus, sute de tineri se vor “coace” anual!

0
1469

Vineri, a avut  loc recepţia la terminarea lucrărilor de la Campusul Şcolar Forestier din Sighetu Marmaţiei, un complex de vis! Clădirea Grupului Şcolar Forestier (P+2), inaugurată în septembrie 1970, a fost consolidată, modernizată şi extinsă de la 15 la 24 de săli de clasă. În curtea Liceului Tehnologic Forestier, s-a construit o nouă sală de sport, un bloc de garsoniere P+1 pentru profesori şi s-a amenajat un cochet  teren de sport cu instalaţie nocturnă şi gazon sintetic. Au fost reabilitate şi modernizate vechea sală de sport, atelierele şcoală, cantina şi blocul alimentar, dar şi căminul-internat pentru elevi (P+3), care arată impecabil, fiecare cameră fiind dotată cu baie proprie. Sistemul de termoficare urmează a fi racordat la reţeaua de gaze naturale.
”După mai bine de un an de muncă asiduă, am reuşit să dăruim Sighetului un loc extraordinar – spunea viceprimarul Horea Scubli. Pentru toate acestea mulţumim constructorilor SC Orizont SRL Sighet şi asociaţilor săi SC Conrep SA Vişeu, SC Proinstal Baia Mare. Mulţumesc colectivului de implementare a proiectului, condus de Maria Iura, alături de Mariana Şteţca. Le mulţumesc tuturor celor care au făcut posibil ca această investiţie de 4,5 milioane de euro (fonduri europene) să se transforme în realitate. Alese mulţumiri şi doamnei Eugenia Godja, primarul care a demarat în 2007 acest proiect”.
Directoarea liceului, prof. ing. Mariana Şteţca, pe care am găsit-o, împreună cu celelalte cadre didactice şi auxiliare făcând curăţenie în spaţiile terminate, spunea că, în prezent, cei 642 de  elevi şi 52 de dascăli îşi desfăşoară activitatea în clădirea fostei Şcoli Gimnaziale ”Ioan Buteanu”- de unde vor reveni în noul campus, în curând, după ce sălile vor fi puse la punct. În structura anului şcolar viitor, pe lângă cele 4 clase, a IX-a de liceu, vor fi şi 3 clase de anul I şcoală profesională, în specializările: tâmplar, operator semifabricate din lemn şi electromecanic, învăţământ de 3 ani. Elevii şcolii profesionale înfiinţate acum 3 ani  fac practica de producţie la SC Plimob SA Sighet, firmă de prestigiu, cu care Liceul Tehnologic are contract de colaborare. Parte dintre absolvenţi se angajează la această firmă sau altele de profil, iar o altă parte îşi continuă studiile la liceu. În anul şcolar următor, în campus vor fi 715 elevi la liceu şi clasele de profesională.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.