Serviciul de Evidenţă a Populaţiei şi Direcţia de Venituri se mută în sediu nou

0
785

Primarul Cătălin Cherecheş i-a invitat pe consilierii locali să vadă condiţiile improprii în care funcţionează cele două servicii

Primarul Cătălin Cherecheş a convocat luni, 29 februarie, o şedinţă a Consiliului Local care a avut loc în cartierul Săsar, la Centrul Social Rivulus Pueris. Pe ordinea de zi, pe lângă alte proiecte importante, primarul a readus în discuţie situaţia a două servicii importante în viaţa comunităţii, dar care funcţionează în condiţii improprii, fapt care deranjează cetăţenii şi angajaţii celor două entităţi publice. Este vorba de sediile în care funcţionează Serviciul de Evidenţă a Populaţiei, unde cetăţenii sunt nevoiţi să stea în picioare, pe trepte, în timp ce aşteaptă să îşi facă sau să îşi schimbe buletinul de identitate, respectiv Direcţia de Venituri unde băimărenii, dar şi angajaţii, sunt nevoiţi să suporte condiţii improprii.

A existat o propunere pentru ca aceste două servicii să fie mutate în sediul fostei bănci Mindbank, situată pe str. Gheorghe Şincai, lângă primărie, vizavi de prefectură, însă aleşii locali au refuzat această variantă. Consilierii locali l-au mandatat însă pe primarul Cătălin Cherecheş să facă demersurile necesare pentru eliberarea spaţiilor ocupate din clădirea M3 a Millenium Business Centre din Centrul Vechi al oraşului pentru a fi mutate cele două servicii în respectiva locaţie, în care momentan îşi au birourile partidul Mişcarea Populară, Fundaţia Baia Mare 2021, clubul HCM Baia Mare, un birou notarial şi Serviciul de Audit al municipiului Baia Mare.

foto mic colaj pag 1 graiulCătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „I-am invitat pe aleşii locali miercuri, 2 martie, să vizităm împreună cele două sedii în care funcţionează Direcţia de Venituri, respectiv Serviciul de Evidenţă a Populaţiei. Să vină şi să vadă şi ei în ce condiţii sunt nevoiţi zi de zi băimărenii să îşi rezolve problemele, în ce condiţii trebuie să lucreze angajaţii celor două entităţi, cum se stă la rând la buletine, respectiv la plata taxelor şi impozitelor locale. Aceasta este o problemă veche, pe care eu mi-o doresc rezolvată o dată pentru totdeauna. Este strigător la cer modul în care sunt primiţi cetăţenii în aceste două spaţii, trebuie neapărat să rezolvăm această problemă. Din respect pentru angajaţi, dar mai ales pentru cetăţenii municipiului Baia Mare”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.