Într-o singură zi, amenzi de peste 20.000 lei, 3 permise reţinute şi 7 certificate de înmatriculare retrase

0
438

84 de participanţi la traficul rutier au fost sancţionaţi marţi, 1 martie, cu amenzi în valoare de peste 20.000 lei. Trei conducători auto au rămas fără permis, iar altor şapte le-au fost retrase certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor.
Poliţiştii rutieri din Baia Mare, Borşa, Târgu Lăpuş şi Ulmeni au fost prezenţi pe drumurile intens circulate, pentru a verifica dacă participanţii la trafic respectă normele rutiere. Pe raza localităţii Ulmeni, poliţiştii au acţionat împreună şi cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român Maramureş.
Poliţiştii au verificat peste 100 de autovehicule şi în urma controalelor efectuate au constatat 84 de contravenţii. Abaterile constatate au fost sancţionate cu amenzi în sumă de peste 20.000 lei. Ca măsură complementară, au fost reţinute 3 permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
Având în vedere faptul că în această perioadă, pe anumite tronsoane de drum din judeţ se circulă în condiţii de ploaie şi ceaţă, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să nu se angajeze în depăşiri riscante, să păstreze distanţa de siguranţă şi să folosească luminile de întâlnire.

Sancţiuni cu … mărţişoare!

Poliţiştii din Baia Mare şi Seini au fost prezenţi în trafic, marţi, 1 Martie, pentru a oferi doamnelor şi domnişoarelor aflate la volan câte un mărţişor, cadou simbolic la început de primăvară.
A devenit o tradiţie ca poliţiştii să ofere mărţişoare doamnelor si domnişoarelor participante la trafic în calitate de conducător auto, pasager sau pieton.
Şoferiţele aflate la volan, pe principalele artere de circulaţie din municipiul Baia Mare şi oraşul Seini au fost oprite de poliţiştii rutieri, de această dată nu pentru că au încălcat vreo regulă de circulaţie, ci pentru a le oferi un cadou care să vestească începutul primăverii. Astfel, obişnuitul sentiment de „nelinişte”, pe care îl experimentează fiecare şofer în momentul în care este „tras pe dreapta” de poliţişti s-a transformat, de 1 Martie, în zâmbet şi bucurie pentru zeci de şoferiţe, în momentul în care au descoperit adevăratul motiv pentru care au fost oprite de oamenii legii.
Odată cu simbolurile primăverii oferite doamnelor şi domnişoarelor aflate la volan, poliţiştii rutieri au adresat acestora şi recomandări pentru a evita implicarea lor în incidente în trafic.
De asemenea, mărţişoare au fost oferite şi cadrelor didactice de la unităţile de învăţământ din Seini. Alături de urările specifice începutului de primăvară, poliţiştii le-au mulţumit acestora pentru buna colaborare în activităţile educativ – informative pentru prevenirea delicvenţei juvenile şi victimizării minorilor derulate în unităţile şcolare de pe raza oraşului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.