Lemn confiscat şi sancţiuni aplicate pentru contravenţii silvice

1
676

Administratorul unei societăţi de prelucrare a lemnului şi un tânăr din Groşii Ţibleşului au fost sancţionaţi de poliţişti pentru abateri de la regimul silvic. Aproximativ şapte mc de material lemnos au fost confiscaţi.
Marţi, 1 martie, poliţiştii din Suciu de Sus, împreună cu cei din Târgu Lăpuş, au efectuat controale pentru identificarea persoanelor fizice şi juridice care comit ilegalităţi în domeniul silvic. Astfel, la o instalaţie de debitat lemn din comuna Groşii Ţibleşului, poliţiştii au constatat că, pentru aproximativ 7 mc de material lemnos, administratorul nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Din primele verificări a reieşit că, în ziua precedentă, un tânăr, de 24 de ani, din aceeaşi localitate, a transportat şi depozitat lemnul la societatea în cauză, fără a deţine documente legale. Atât el, cât şi administratorul societăţii au fost sancţionaţi contravenţional, cu amenzi în sumă de 4.000 lei, iar lemnul a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Groşii Ţibleşului.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.