Administraţia din Cicârlău se străduieşte să obţină mai multe active ale companiei Remin, situate pe teritoriul administrativ al comunei. Printre acestea se numără şi mai multe puţuri de apă potabilă, cu care s-ar rezolva problema alimentării cu apă în toată comuna.
Din păcate, nici după ultima scrisoare trimisă la Guvern, situaţia nu s-a schimbat: „Puţurile Remin-ului nu le putem obţine. Este al treilea prim-ministru la care mă adresez şi nu am sorţi de izbândă. Prim-miniştrii, de obicei, plasează scrisorile astea către Ministerul Economiei, către Ministerul Dezvoltării. Acesta le trimite la Remin şi compania ne dă răspuns: suntem în insolvenţă! Legea insolvenţei spune că nu te poţi atinge de activele astea şi uite aşa noi stăm de opt ani, de când durează insolvenţa, mutată în Timişoara, că nici măcar nu te poţi duce să afli despre procesele alea, nu ştim nimic. În schimb stau puţurile alea acolo şi pe lângă cele trei blocuri din Ilba s-a mai făcut unul, s-a modernizat, deci sunt patru blocuri de locuinţe cu câte 60 de locuinţe, ce trebuie alimentate cu apă. Noi le alimentăm acum, tot din puţurile aparţinătoare Remin, printr-o reţea închiriată de la ei, dar trebuie reabilitate şi acestea pentru că apa de acolo este neconformă şi sunt pierderi pe reţea. Noi avem planurile făcute şi aici, doar trebuie să depunem proiectul, dar nu putem din cauza problemei celeilalte, cu proiectul ADI din care facem şi noi parte. Deci Ilba şi Handalul Ilbei sunt prevăzute la aglomerarea Seini. Acum, dacă se construieşte staţia de epurare, noi ne-am putea face reţeaua de canalizare şi să ne ducem cu ea spre Seini. Dar vrem să facem şi reţeaua de apă. Astfel, la Ilba, aceasta ori pleacă de la Cicîrlău, ori se face în Ilba, de la puţurile Remin-ului. Dar şi această soluţie, din păcate, este imposibilă deocamdată, fiindcă puţurile care au aparţinut companiei miniere nu le putem obţine tocmai din cauză insolvenţei ce durează de ceva ani”, a declarat Vasile Zete, primarul comunei Cicîrlău.
Una dintre problemele stringente ale comunei Cicîrlău este faptul că nu are nici în ziua de azi alimentare cu apă şi sistem de canalizare. „Nu avem reţea de alimentare cu apă şi nici canalizare centralizată. Apa ne vine din captarea de la un izvor, sau la majoritatea de la fântâna din curte. Aşteptăm să vedem ce se va realiza, că doar promisiuni sunt deocamdată”, a explicat Bonaţ C., sătean din Cicîrlău. Deşi localitatea este cuprinsă în proiectul master-plan al judeţului, implementat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), ce presupune reabilitarea reţelelor de apă şi canal, precum şi înfiinţarea altora noi, materializarea acestuia întâmpină deocamdată multe probleme, aşa că cetăţenii din Cicîrlău mai au de aşteptat.