Gabriel Zetea: Voi propune plenului CJ semnarea unui parteneriat cu Peter Hurley, în vederea organizării unui eveniment cultural de anvergură

0
656

Irlandezul Peter Hurley este organizatorul Festivalului „Drumul lung spre Cimitirul Vesel” din Săpânţa, un eveniment care a debutat în 2010 şi care este o acţiune interculturală de tradiţii româneşti, creată cu scopul de a promova autenticul.
Peter Harley, un promotor al culturii tradiţionale româneşti a gândit, pentru luna august a anului 2016, un nou proiect. Sub egida ”Promovarea integrată a comunităţilor din Ţara Maramureşului”, irlandezul a avut mai multe discuţii cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, căruia i-a propus ca CJ să devină partener în organizarea acestui eveniment cultural. Reprezentantul executivului în Consiliul Judeţean a declarat că va propune plenului CJ aprobarea acestui parteneriat care este unul extrem de complex şi prin care se urmăreşte păstrarea tradiţiilor inegalabile ale Maramureşului.
„Am avut, în această perioadă, câteva întâlniri de lucru extrem de interesante cu Peter Hurley care m-a impresionat, încă o dată, cu energia de care debordează atunci când vorbeşte despre Maramureş. Proiectul pe care îl vom propune Consiliului Judeţean pentru luna august a anului 2016 este unul născut din dragoste pentru Maramureş şi din dorinţa de a păstra cât mai mult tradiţiile inegalabile pe care judeţul le are”, a declarat vicepreşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea.
peter-hurleyProiectul din acest an va avea trei componente. Astfel, primul aspect este acela că fiecare primărie din Maramureş va fi invitată să participe la un eveniment propriu. A doua componentă o va reprezenta Şcoala de Vară ”Moş Pupăză”, care se va desfăşura în Valea Stejarului şi unde se vor organiza cursuri pe diferite teme: ceteraş, zongoră, dobă, strigături, cântece, dans, cimpoi, etc., pentru toţi cei care doresc să aprofundeze dimensiunile adevărate ale vechii culturi maramureşene. Nu în ultimul rând, vor fi tradiţionalele concerte pe care Peter Hurley le-a organizat în judeţul Maramureş an de an. ”Consiliul Judeţean Maramureş are, cred, obligaţia de a participa atât instituţional, cât şi financiar, pentru a ajuta la organizarea unui eveniment de o asemenea anvergură, în linia finanţărilor culturale pe care le face anual. Sunt convins că vom avea sprijinul unanim al consilierilor judeţeni pentru ca Maramureşul să rămână, în continuare, punctul de referinţă al păstrării tradiţiei în România”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.