13 focuri de armă pentru reţinerea unor contrabandişti de ţigări

0
431

Recent, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 33.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 305.000 lei. Pentru reţinerea persoanelor implicate, care, iniţial, nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au tras, conform prevederilor legale în vigoare, 13 focuri de avertisment în plan vertical.

În Sighetu Marmaţiei au fost reţinuţi trei ucraineni

Marţi, 15 martie, în jurul orei 3,00, un echipaj al poliţiei de frontieră din Sighetu Marmaţiei, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat către interiorul ţării, transportând colete voluminoase. Imediat a fost anunţată echipa de intervenţie, care s-a deplasat la faţa locului, trecând la urmărirea şi somarea prin voce a persoanelor în cauză. Cum acestea nu s-au supus, încercând să fugă, poliţiştii de frontieră au tras, conform prevederilor legale în vigoare, cinci focuri de avertisment, în plan vertical.
În urma acţiunii au fost reţinute trei persoane, cetăţeni ucraineni, îmbrăcaţi în costume de neopren, identificaţi ulterior ca fiind Mekola K., 22 de ani, Ivanovici R., 23 de ani şi Iurovich U., 23 de ani.
În zonă au fost descoperite 30 de colete cu ţigări care, împreună cu persoanele în cauză, au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 22.490 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 200.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar în continuare de fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Ţigări confiscate de peste 65.000 lei în Sarasău

Un echipaj al poliţiei de frontieră din Sarasău a observat mai multe persoane, care se deplasau de la frontiera de stat către DN 19, transportând colete voluminoase. Poliţiştii au acţionat pentru reţinerea bărbaţilor, efectuând somaţiile legale prin voce şi, deoarece aceştia nu s-au supus, au fost trase 5 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
În acel moment, persoanele în cauză au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean. Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.
La faţa locului au fost descoperite 11 colete, care conţineau cantitatea de 7.250 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 65.000 lei.
În cauză se fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Urmărit general depistat la Petea

La Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat, pentru a intra în ţară, Gheorghe B., în vârstă de 37 de ani, din judeţul Suceava. Cu ocazia formalităţilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul figurează ca fiind urmărit general. Pe numele lui, Judecătoria Turda a emis un mandat de executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 2 ani, pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei.
Poliţiştii de frontieră l-au predat pe Gheorghe B. unui echipaj al Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.