Întâlniri cetăţeneşti pe Aleea Filaturii şi în zona Gării

0
666

Primarul Cătălin Cherecheş verifică pe teren problemele din cartiere şi găseşte soluţii împreună cu băimărenii

La finalul săptămânii trecute primarul Cătălin Cherecheş a continuat seria întâlnirilor cu băimărenii, organizate în fiecare cartier şi zonă a oraşului nostru. Vineri, primarul a fost prezent pe Aleea Filaturii, în timp ce sâmbătă a străbătut în lung şi în lat cartierul Gării. Împreună cu cetăţenii care locuiesc aici şi cu responsabili din administraţia locală, primarul a identificat problemele punctuale care sunt în aceste zone şi împreună cu cetăţenii a convenit modul în care acestea vor fi remediate.

Cartierul Gării va beneficia de investiţii care vor face zona demnă de o poartă de intrare în oraş

În ceea ce priveşte cartierul Gării, vineri a avut loc şi o dezbatere publică pe tema Planului Urbanistic Zonal pe care administraţia locală îl propune aici. Acesta va sta la baza investiţiilor care vor fi demarate aici. Planul va fi publicat peste câteva zile pe site-ul Municipiului Baia Mare, www.baiamare.ro, pentru a putea fi consultat de cât mai mulţi cetăţeni. Planul Urbanistic Zonal propus pentru zona Gării este corelat cu o serie de acţiuni care fac parte din Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană pentru perioada 2015 – 2020. Odată implementat, în zona cartierului Gării din Baia Mare vor fi dezvoltate perimetrele de spaţii verzi precum şi locurile de promenadă. De asemenea, parcările vor fi înlocuite cu parcări subterane, astfel încât întreg spaţiul să primească o altă înfăţişare demnă de o poartă de intrare în municipiul Baia Mare. Mai exact, este vorba de reamenajarea piaţetei din faţa Gării, o suprafaţă de aproximativ 18.000 de metri pătraţi. Amenajarea care va fi realizată în zona Gării va pune accent pe zona pietonală, întreaga zonă publică fiind amenajată în acest sens. Un aspect important îl reprezintă numărul locurilor de parcare pentru cei care locuiesc în zonă şi pentru clienţii supermarket-ului prezent în piaţă. Pentru realizarea acestui lucru în Planul Urbanistic Zonal a fost propusă înfiinţarea unei parcări la sol şi una subterană cu o capacitate de 85 de locuri dintre care 25 să fie situate la nivelul solului şi 60 în subteran, pe 2 niveluri. Pentru a mări spaţiile verzi, în Planul Urbanistic Zonal sunt cuprinse amenajări de gradene şi pergole pe suprafaţa care urmează să fie amenajată. De asemenea, planul de dezvoltare prevede şi realizarea unor pavilioane.

foto pag 3 IIntalnire cu baimaenii din Aleea FilaturiiCătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Până acum în cartier s-au făcut lucrări pe segmentul de apă şi canalizare. Pe lângă această chestiune există o mare problemă a proprietarilor blocurilor în legătură cu tot ceea ce înseamnă reţele interioare, respectiv subsolurile de blocuri. Este cea mai mare problemă şi este un focar de infecţie pentru că nimeni nu gestionează reţelele interioare şi nimeni nu mai gestionează chestiunile de la subsolurile blocurilor. Problema este că foarte puţini proprietari mai întreţin spaţiile comune de la blocuri, scările de bloc sau subsolurile. Şi asta va fi o problemă din ce în ce mai mare de acum încolo. O să vă propun să facem câte o echipă de intervenţie care să fie la dispoziţia proprietarilor sau şefilor de scară şi să vină să facă anumite tipuri de reparaţii curente, dar şi capitale la un moment dat. Altfel, lucrurile nu vor funcţiona în timp”.

Administraţia locală va face lucrări de reabilitare şi modernizare şi în zona Aleea Filaturii

La întâlnirea cu băimărenii care locuiesc în zona Aleea Filaturii, cetăţenii i-au arătat punctual primarului care sunt problemele care trebuie soluţionate de administraţia locală. La fel ca şi în cartierul Gării, aici sunt necesare lucrări de reabilitare a carosabilului şi a aleilor, dar şi reamenajarea zonelor verzi. Astfel de întâlniri sunt şi vor fi organizate periodic de către Cătălin Cherecheş, care consideră că problemele din cartiere trebuie identificate şi soluţionate împreună cu cetăţenii.

foto pag 3 Intalnire cu cetatenii din zona GariiCătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: “Pentru mine, ca primar, este important să vin în mijlocul oamenilor, în zonele unde locuiesc, să identificăm împreună problemele care există în fiecare parte şi tot împreună să găsim cele mai bune soluţii pentru a le remedia. Voi ajunge în fiecare cartier în următoarele săptămâni, mă voi întâlni şi cu băimărenii care locuiesc în Valea Borcutului, în cartierul Săsar, în Vasile Alecsandri, zona Centrului istoric. Am fost deja la Firiza, voi ajunge şi în Ferneziu, peste tot. Aşa am reuşit în ultimii ani să rezolvăm multe din problemele punc­tuale care există în fiecare zonă a oraşului nostru: le-am identificat împreună, am găsit soluţii astfel încât să fim noi mulţumiţi că am reuşit să le rezolvăm, dar mai ales cetăţenii pentru că au avut mereu un cuvânt de spus în ceea ce priveşte modul de soluţionare a diverselor probleme. Împreună reparăm, împreună reabilităm, împreună modernizăm. Împreună facem acest oraş mai curat, mai frumos”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.