Primarul Cătălin Cherecheş vine în sprijinul angajaţilor Urbis

0
693

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a luat atitudine în cazul nemulţumirilor semnalate de o parte a angajaţilor societăţii Urbis. În cursul dimineţii de ieri, 21 martie, acesta a participat la o întâlnire cu majoritatea angajaţilor nemulţumiţi şi a găsit punctual soluţii la problemele lor. Aceste soluţii urmează să fie adoptate în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie a societăţii Urbis, desfăşurată în cursul acestei săptămâni. La întâlnirea desfăşurată azi dimineaţă au participat şi reprezentanţii societăţii Urbis, precum şi cei ai mişcării sindicale la care sunt afiliaţi angajaţii societăţii de transport în comun.
Cătălin Cherecheş s-a arătat nemulţumit de faptul că numărul de personal neproductiv din cadrul societăţii Urbis este foarte mare. Primarul municipiului Baia Mare a propus o regândire a acestui aspect astfel încât societatea să funcţioneze în aşa fel încât toţi angajaţii să fie mulţumiţi.

urbis primar2Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare:
„Am considerat că este util, în primul rând din punct de vedere uman şi în al doilea rând datorită faptului că mă ocup de serviciile publice din acest oraş, să iau act de problema pe care dumneavoastră o aveţi şi o ridicaţi. Dar, mai mult decât atât, să iau act de faptul că, după ce v-aţi exprimat nemulţumirile, nu s-a găsit nici măcar o anumită doză de toleranţă şi de înţelegere, lucru care pe mine mă revoltă. Eu cred că într-o anumită instituţie, acolo unde se vorbeşte despre angajaţi trebuie să se găsească mereu o cale de mijloc. Nu înseamnă că doar unii trebuie să aibă dreptate şi ceilalţi deloc, ci trebuie să se găsească întotdeauna o cale a echilibrului. Aceasta nu se poate găsi decât prin dialog şi prin înţelegere. Munca şoferilor din această societate este una cu un grad de stres destul de mare şi modul în care se abordează relaţia cu aceştia nu este una întotdeauna corectă. Dacă aştepţi ca o dată pe an să te întâlneşti cu ei şi să vezi care sunt problemele din perspectivă salarială sau contractuală, lucrurile nu vor funcţiona. Se vor aduna un an de zile tot felul de probleme, frustrări sau nemulţumiri şi lucrurile se vor vedea în activitate sau modul în care omul vine cu plăcere sau nu la muncă”.
Mai mult, angajaţii ar urma să primească două legitimaţii de călătorie pentru ca rudele lor de gradul întâi să poată circula gratuit cu mijloacele de transport în comun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.