Prof. Mircea Spătăceanu – 60 de ani

0
831

24 martie 1956 – 24 martie 2016. O acoladă temporală, în care prof. Mircea Spătăceanu a adunat în clepsidra vieţii sale şase decenii. A fost greu, a fost uşor? Numai el ştie. Un lucru este cert. Mircea Spătăceanu, în cei peste 30 de ani de activitate la catedră, ca profesor, apoi ca antrenor, are în palmaresul său şapte titluri de campion naţional cu echipele pe care le-a pregătit: CSŞ 2 Baia Mare, juniori (1987 şi 1988); „U” Explorări Baia Mare (1993), primul titlu cîştigat de o echipă din provincie după 44 de ani; Elcond Zalău (1997 şi 1998); Deltacons Tulcea (2003 şi 2004). Cîştigător al Cupei României cu Elcond Zalău (1998) şi Deltacons Tulcea (2003).
Pe plan internaţional: finalist în Top Teams Cup cu Deltacons Tulcea, singura echipă românească care a jucat o finală europeană în ultimii 29 de ani (2004). Locul patru în Spring Cup (2004), cea mai bună calificare a României din 16 echipe participante. În 2005, califică echipa României în prima grupă valorică pentru Campionatul European. Medalii de bronz cu echipele de cadete şi junioare la Campionatul Balcanic. A fost antrenor la loturile naţionale, juniori, seniori, senioare, cadete, junioare. Este membru în Consiliul Director al FRVolei şi Colegiul central al antrenorilor. În prezent este antrenorul principal al lotului naţional de speranţe al României. Am punctat doar cîteva din realizările profesionale ale lui Mircea Spătăceanu.
Cu prilejul acestui eveniment aniversar, la Editura Eurotip din Baia Mare, director Pamfil Godja, a ieşit de sub tipar cartea cu titlul: „Am fost, sunt… şi voi fi”. Simplu, dar sugestiv intitulată, aduce între coperţile ei secvenţe din biografia şi activitatea profesorului-antrenor Mircea Spătăceanu. Bogat ilustrată, cu fotografiile echipelor campioane, cele din viaţa familiei, a colaboratorilor şi prietenilor, constituie un document preţios pentru toţi iubitorii voleiului şi iubitorii de sport.
Ar fi multe de scris despre profesorul-antrenor Mircea Spătăceanu. O mare parte le-am reliefat în cartea „Mircea Spătăceanu. Un antrenor de campioni”. Închei acest material cu unul dintre principiile exprimate în decalogul său: „Să nu uiţi de unde ai plecat. Să fii modest, cinstit şi să ai caracter”.
Distinsule profesor MIRCEA SPĂTĂCEANU, şi această aniversare rotundă îmi oferă bucuria să te asigur de preţuirea şi prietenia mea. „LA MULŢI ANI!”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.