În perioada 26-28 martie, în Ungaria, restricţii de circulaţie pentru auto-marfarele de peste 7,5 tone

0
590

Având în vedere că, la sfârşitul acestei săptămâni, credincioşii catolici din toată lumea vor sărbători Învierea Domnului, din experienţa anilor anteriori, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria se pot înregistra creşteri ale traficului de persoane şi mijloace de transport.
Totodată, autorităţile de frontieră din Ungaria au informat că, în perioada 26 martie, ora 23 (ora României) – 28 martie, ora 23 (ora României) este restricţionată, pe teritoriul Ungariei, circulaţia auto-marfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.
Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română a luat măsuri astfel încît tranzitul să se efectueze în condiţii normale, însă recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încît să se preîntîmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea: • Satu Mare: Urziceni – Vallaj; Petea – Csengersima • Arad: Nădlac – Nagylak; Nadlac II – Csanadpalota; Turnu – Batonnya; Vărşand – Gyula • Bihor: Salonta – Mehkerek; Borş – Artand; Valea lui Mihai – Nyirabrany; Săcuieni – Letavertes • Timiş: Cenad – Kiszombor.
Poliţia de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere a frontierei, efectuează verificări sistematice ale cetăţenilor din state membre UE şi non-UE care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, în conformitate cu prevederile legis­laţiei interne şi internaţionale. Scopul acestor măsuri este prevenirea tranzitării frontierei de către persoane provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe.
Se recomandă cetăţenilor care tranzitează punctele de frontieră rutiere cu autoturisme, microbuze şi autocare, în perioadele în care se prefigurează creşteri ale valorilor de trafic, să consulte aplicaţia on-line destinată monitorizării traficului la punctele de trecere a frontierei, disponibilă pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro. Aplicaţia on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat.
Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590, unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Peste 6.000 de pachete de ţigări confiscate la Halmeu

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat la frontiera verde şi în PTF Halmeu, cantitatea de 6.240 de pachete de ţigări, în valoare de 45.755  lei, marfă ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.
Joi noaptea, în jurul orei 1,00, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, s-a prezentat, pentru a intra în ţară, cetăţeanul maghiar Iozsef B., în vârstă de 31 de ani, domiciliat în Ucraina. Bărbatul conducea un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România. S-a efectuat un control amănunţit asupra persoanei şi autoturismului, în urma căruia, într-un loc special amenajat în caroseria autoturismului, au fost descoperite 2.390 de pachete de ţigări, de diferite mărci, în valoare de 10.755 lei, care au fost confiscate. Şoferul a fost amendat cu 7.500 lei, iar autoturismul a fost confiscat.
Pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, poliţişti de frontieră din Valea Vişeului au descoperit, abandonate în vegetaţie, în apropierea frontierei de stat, 3.850 de pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 35.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.