Societatea ARL, membră a grupului austriac Strabag, se va ocupa de străzile din Baia Mare

0
1208

• Lucrări de întreţinere şi reparaţii calitative la preţuri mai mici •

La începutul săptămânii, primarul Cătălin Cherecheş şi directorul societăţii ARL, membră a grupului austriac Strabag, au semnat contractul pentru gestiunea, întreţinerea şi reparaţiile străzilor din Baia Mare. Aceste lucrări vor fi executate la un nivel calitativ mai bun şi la preţuri mai mici. Societatea a fost desem­nată în urma unei proceduri de licitaţii publice. Contractul are valabilitate de un an de zile şi, în cadrul acesteia, firma se va ocupa de tot ceea ce înseamnă întreţinerea părţii carosabile, de reparaţii curente şi capitale la străzile din municipiul Baia Mare precum şi de supravegherea operativă a reţelei stradale. Societatea care a câştigat licitaţia publică a mai efectuat lucrări importante în municipiul Baia Mare. Printre acestea se numără reabilitarea bulevardului Unirii, în urmă cu cinci ani, precum şi a străzilor Grănicerilor şi Electrolizei.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Am dorit să facem într-un mod public şi transparent semnarea acestui contract important pentru municipiul Baia Mare. Din perspectiva funcţionării Administraţiei Locale este una dintre cele mai importante activităţi pe care le avem, aceea de întreţinere a carosabilului respectiv a aleilor, zonelor pietonale, dar şi a zonelor care ţin de curţi de şcoli, parcuri sau alte zone pe care le putem asimila la căi de acces pietonale sau rutiere. Ştim foarte bine că în municipiul Baia Mare oraşul s-a împărţit iniţial în două părţi, pe urmă în trei părţi şi uneori au fost două firme care întreţineau drumurile după care trei societăţi. Acuma am decis, pentru a avea din punct de vedere calitativ, dar şi din punct de vedere al preţului, să avem un singur lot, tot oraşul să fie administrat de o singură societate care să facă întreţinerea drumurilor. Împreună cu colegii mei care se ocupă de acest domeniu, am întocmit o documentaţie care să cuprindă toate tipurile de lucrări. Am efectuat o licitaţie care, în acest moment, va fi semnată pe un an de zile urmând să abordăm o altă achiziţie pe patru ani, atât pentru reparaţiile curente, cât şi pentru reparaţiile capitale”.

ARLO2Două firme au participat la licitaţia publică, ARL a câştigat cu preţurile mici pe care le practică

La licitaţia publică organizată, s-au înscris două consorţii de firme iar cea care a venit cu preţul cel mai mic a fost declarată câştigătoare. Raportat la acest aspect economic, firma clujeană desemnată câştigătoare în urmă procedurii de achiziţie publică, operează cu preţuri mai mici faţă de alte societăţi care au mai efectuat lucrări curente sau reparaţii capitale ale străzilor şi tronsoanelor rutiere din municipiul Baia Mare.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Avem o reducere a costurilor la anumite componente importante, dânşii fiind şi producători de asfalt. Au toate instalaţiile şi utilajele necesare pentru a face acest lucru. Vă dau doar un exemplu. Dacă societatea XS Sud care a lucrat în zona cartierului Săsar avea asfaltul de 16 la 564 de lei, ARL Cluj are 200 de lei preţul. Deci la jumătate din ceea ce avea ca şi ofertă societatea XS Sud. Vreau să le transmit cetăţenilor mulţumiri pentru că au înţeles dificultatea lucrărilor pentru apă şi canalizare şi au înţeles că de fiecare dată e nevoie de timp pentru a putea să facem astfel de lucrări. Sunt chestiuni foarte dificile în abordarea tehnică şi, mai mult decât atât, disconfort atunci când vorbim de reparaţii la drumuri care nu întotdeauna au fost făcute de cea mai bună calitate sau chiar nu au fost făcute deloc”.

Noi tipuri de lucrări la întreţinerea şi reparaţia carosabilului de pe drumurile băimărene

În cadrul contractului de execuţie, Administraţia Publică Locală a municipiului Baia Mare a inclus noi tipuri de lucrări, printre care şi realizarea unor covoare asfaltice foarte subţiri în zonele unde tronsoanele rutiere permit acest lucru. Firma clujeană va începe să lucreze în municipiul Baia Mare începând de luni, 4 aprilie. „Dorim ca în fiecare cartier al oraşului, pe lucrările începute anul trecut în toamnă şi continuate în acest început de primăvară să le ducem la bun sfârşit. Se vor executa atât lucrări pregătitoare de amenajări de trotuare, alei pietonale, alei carosabile, accese către garaje, parcări existente, respectiv realizarea de parcări noi, cât şi asfaltări consistente de drumuri. Vă dau un singur exemplu, drumul de-a lungul barajului unde sunt necesare lucrări importante, dar ca şi acesta vor fi mult mai multe străzi, în special cele care au fost afectate de înlocuirea sau extinderea reţelelor de apă şi canalizare”, a spus Vasile Barbul, directorul Direcţiei Generale Dezvoltare Publică din cadrul Primăriei Baia Mare.
Dan Lucian Mihancea, directorul general ARL Cluj: „Mă bucur că avem ocazia de a colabora din nou cu Primăria Baia Mare. Noi avem o relaţie veche şi fructuoasă. Este un contract important pentru noi, un contract pe care îl vom aborda cu toată seriozitatea. Dorim să îl ducem la îndeplinire în condiţii de exigenţă maximă, calitativă şi într-un interval cât mai scurt de timp. Ştim cât de importantă este pentru Primăria Baia Mare ca structură competitivă. Ştim de asemenea că mai important este pentru locuitorii Băii Mari să aibă o infrastructură ireproşabilă şi, în acest sens, dorim să le risipim neliniştile şi temerile. Vom executa lucrări de o calitate ireproşabilă şi într-un interval foarte scurt de timp”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.