Ziua Veteranilor

0
493

• datoria sub deviza „onoare şi patrie” •

La sediul Jandarmeriei Maramureş s-a desfăşurat activitatea „Rezerviştii la Raport!”. Ca în fiecare an, în preajma aniversării Zilei Armei, Jandarmeria Maramureş îşi îndreaptă atenţia către predecesorii acestei unităţi, către cei care au lăsat în urmă profesia de jandarm, profesie pe care o duc azi mai departe, cei activi.
Cu această ocazie s-a desfăşurat apelul solemn al rezerviştilor şi veteranilor unităţii, la care peste 20 au răspuns „prezent”. În urma apelului, participanţilor li s-a înmânat Revista Jandarmeriei Maramureş, ediţia 2016, după care s-a citit mesajului Inspectorului General Împuternicit al Jandarmeriei Române, general de brigadă, Andreiana Marin, cu ocazia Zilei Veteranilor Unităţii. Iar pentru a-i cinsti pe cei care, de la ultima întâlnire au plecat din această lume, s-a păstrat un moment de reculegere în amintirea lor.
Nici de această dată, comanda unităţii nu l-a uitat pe cel mai vârstnic veteran de război, jandarmul maramureşean col. Anghel Buduru, căruia i s-a acordat o plachetă de onoare, în semn de respect şi apreciere. La cei 102 ani, pe care i-a adunat, de la începutul primului război mondial, starea de sănătate nu i-a permis prezenţa la apelul solemn.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.