12 şoferi au rămas fără permis de conducere în week-end

0
380

– 279 de conducători auto au depăşit limita legală de viteză –

În perioada 1 – 3 aprilie, peste 50 de poliţişti rutieri au acţionat, zilnic, pentru identificarea şi sancţionarea şoferilor care se abat de la normele rutiere în vigoare. Pentru depistarea şoferilor care încalcă regimul legal de viteză, poliţiştii au folosit aparatura radar din dotare.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat 446 de contravenţii, din care 279 au fost depăşiri ale limitei legale de viteză admisă pe anumite sectoare de drum. De asemenea, 6 conducători auto, care s-au urcat la volan chiar dacă se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice şi alţi 6, care depăşit cu mai mult de 50 km/h viteza admisă pe sectorul de drum parcurs, au rămas fără permise de conducere. Poliţiştii au întocmit 7 dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.
Având în vedere că viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum este una dintre cauzele generatoare de accidente, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic prin respectarea limitelor de viteză şi prin efectuarea depăşirilor numai după o asigurare corespunzătoare.
O conduită preventivă în trafic poate salva vieţi sau evita vătămări ale integrităţii corporale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.