Consiliul Judeţean nu se împacă cu cluburile sportive

0
678

Consilierii judeţeni au primit, zilele trecute, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Maramureş o adresă prin care organele legii le cereau să se pronunţe într-un dosar penal aflat în cercetare, în care administraţia judeţeană este una dintre părţi.
Astfel, aleşii judeţeni au fost puşi în situaţia să hotărască dacă se împacă sau nu cu cluburile sportive implicate în dosar: „O să vă rog să ne exprimăm un punct de vedere. Avem o adresă a IPJ Maramureş, referitoare la un dosar în care se fac cercetări privind pe reprezentanţi ai HC Minaur Baia Mare, HCM Baia Mare şi CS Ştiinţa Baia Mare. Pentru sumele alocate în anii 2008, 2009, bani ce au fost recuperaţi în totalitate, ne întreabă două lucruri: dacă ne constituim parte civilă în proces şi la acest lucru am răspuns că nu, deoarece prejudiciul a fost în întregime recuperat. Al doilea lucru care ne întreabă este dacă ne împăcăm cu ei. Asta deoarece, la categoria de infracţiune cercetată, împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală. Deci, la acest moment nu avem un prejudiciu şi le-am răspuns şi în adresa pe care am comunicat-o că asupra împăcării va trebui să decidă plenul în proxima şedinţă de consiliu. În consecinţă, trebuie să ne exprimăm un punct de vedere şi o vom face prin vot deschis dacă noi ne împăcăm cu ei sau nu”, a explicat Zamfir Ciceu, preşedintele CJ Maramureş, în plenul consiliului la şedinţa extraordinară de zilele trecute.

Consilierii au decis continuarea cercetării

Cu toate că la început unii erau sceptici cu privire la ceea ce vor face, după explicaţiile de rigoare au votat în unanimitate continuarea anchetei: „Dacă prejudiciul a fost recuperat, aici nu avem nicio problemă. Dar la a doua parte eu cred că este necesar să fim de acord cu continuarea cercetărilor penale în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate şi ar trebui să lăsăm organele de cercetare penală să meargă până la capăt”, a precizat Constantin Boloş, consilier judeţean. În dosarul pricina, conform solicitării IPJ Maramureş, sunt implicate cluburile HC Minaur Baia Mare, Hand­bal Club Municipal Baia Mare şi Clubul Sportiv Ştiinţa Baia Mare. Cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi delapidare, constând în aceea că, în perioada 2008-2010, au solicitat şi obţinut sume de bani pentru activităţile sportive desfăşurate, atât de la Consiliul Judeţean, cât şi de la Consiliul Local Municipal Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.