Masă rotundă: “Promovarea exemplelor pozitive de integrare şcolară a copiilor cu autism”

0
450

Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoa­nele cu Tulburări din Spectrul Autismului (FEDRA), împreună cu Asociaţia Autism Baia Mare, organizează, azi, 5 aprilie 2016, începând cu ora 10,00, la Hotelul Mara din Baia Mare, masa rotundă cu tema “Promovarea exemplelor pozitive de integrare şcolară a copiilor cu autism”.
La întâlnire vor participa  reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, ai grădiniţelor şi şcolilor care au integrat copii cu autism, ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copiilor Maramureş, Primăriei Baia Mare,  Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Baia Mare, membri ai ONG-urilor interesate de problematica autismului şi părinţi.
În cadrul întâlnirii vor fi discutate diferite aspecte referitoare la integrarea în şcoală a copiilor cu tulburări din spectrul autist (TSA), vor fi prezentate rezultatele studiilor de caz realizate de 19 voluntari ai organizaţiilor membre FEDRA şi va fi discutată posibilitatea replicării modelelor de succes, identificate în 13 judeţe din ţară, în alte şcoli şi localităţi, în vederea creşterii şanselor de integrare educaţională pentru copiii cu TSA. Prin promovarea exemplelor de succes documentate în studiile de caz se doreşte creşterea gradului de conştientizare la nivel local, atât în rândul profesioniştilor, al părinţilor dar şi al persoanelor/instituţiilor cheie implicate în procesul de integrare în şcoală a copiilor cu TSA. Raportul studiilor de caz precum şi studiile de caz sunt disponibile online, pe site-ul http://autismfedra.ro/.
Propunerile discutate la nivel local precum şi concluziile studiilor de caz pentru îmbunătăţirea procesului de integrare a copiilor cu TSA vor fi incluse într-un document de poziţie pe care FEDRA îl va înainta Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice în perioada următoare. (d.n.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.