Gabriel Zetea: ”PSD Maramureş a validat 60 de candidaturi pentru primăriile din judeţ”

0
1131

Zilele trecute, Comitetul Executiv Judeţean al PSD s-a întrunit în şedinţă la sediul PSD Maramureş, în prezenţa secretarului general al PSD, Marian Neacşu. Întâlnirea a avut ca scop validarea candidaturilor pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, fiind aprobate de CEx al PSD Maramureş un număr de 60 de astfel de candidaturi pentru primăriile din judeţ.

Gabriel Zetea, preşedintele PSD Maramureş a declarat că, în cazul celorlalte 16 UAT-uri rămase la nivelul judeţului, din totalul de 76, cercetările sociologice şi sondajele de opinie vor fi finalizate în perioada următoare, iar apoi vor fi identificaţi cei mai buni candidaţi pentru Partidul Social Democrat, filiala Maramureş. ”Criteriul de bază al selecţiei noastre este ca cei care ne vor reprezenta în aceste alegeri locale să fie oameni cinstiţi, oneşti, care pot face treabă şi îşi doresc cu adevărat să aducă schimbări benefice pentru comunităţile pe care le reprezintă. Zilele următoare vom anunţa public lista tuturor candidaţilor PSD pentru primării. Marea majoritate a candidaţilor deja validaţi sunt primarii în funcţie ai Partidului Social Democrat, filiala Maramureş. Avem şi şase femei care candidează pentru această funcţie publică şi este cel mai mare număr de femei sprijinite de partidul nostru, în cadrul unui singur scrutin, în toată istoria PSD”, a precizat liderul judeţean al social-democraţilor, Gabriel Zetea.
Preşedintele PSD Maramureş a arătat faptul că s-a stabilit şi modul în care vor fi desemnaţi candidaţii pe lista Consiliului Judeţean din partea social-democraţilor. ”Am împărţit judeţul în opt zone şi în fiecare dintre acestea vom organiza mini-conferinţe la care vor participa doar organizaţiile locale din arealul respectiv şi care îşi vor vota efectiv candidaţii pentru Consiliul Judeţean. Ceea ce ne dorim, este ca cel care va fi desemnat candidat să aibă girul colegilor şi oamenilor din zona respectivă, pentru a creşte, astfel, reprezentativitatea în viitorul Consiliu Judeţean. PSD Maramureş evită practica deja cunoscută a majorităţii partidelor politice, unde o mână de oameni se adună într-un birou al unui sediu din Baia Mare şi stabilesc, la mica înţelegere, candidaţii şi locul acestora pe lista de partid. PSD va accepta votul organizaţiilor locale din cele opt zone stabilite, fiindcă la alegerile locale din 2016 nu mai vorbim de candidaturi uninominale, ci de liste de candidaţi”, a arătat preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea.
Liderul judeţean al PSD a declarat că şi organizaţia municipală a PSD Baia Mare îşi va alege preşedintele în 10 aprilie 2016, prin votul tuturor membrilor de partid ai PSD Baia Mare, model aplicat după alegerea lui Liviu Dragnea la conducerea centrală a partidului prin votul exprimat al tuturor membrilor PSD din întreaga ţară.
Biroul de presă al PSD Maramureş

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.