Misiuni populare la biserica „Sfânta Cruce” din Baia Mare

0
995

Duminică, 3 aprilie, s-au încheiat misiunile populare ţinute de pr. Dr. Florin Marusciac la biserica „Sfânta Cruce” din Baia Mare, pe perioada 1-3 aprilie 2016. Meditaţiile se înscriu în seria celor stabilite de către Biroul Pastoral eparhial. Iniţiativa îşi propune o mai mare conştientizare a credincioşilor asupra temei milostivirii pe durata Anului Jubiliar. În acest sfârşit de săptămână, programul de rugăciune şi meditaţie urmat la „Sfânta Cruce” (precum şi în alte parohii, ca: Bârsana, Crăciuneşti) a coincis, ca dată, cu veghea de rugăciune condusă de Sf. Părinte Papa Francisc în Piaţa Sf. Petru din Roma, sâmbătă 2 aprilie. De douăzeci şi cinci de ani, în Piaţa „Sfântu Petru” se celebrează veghea de rugăciune cu ocazia sărbătorii „Îndurării Divine”, instituită de Sf. Ioan Paul al II-lea în anul 1992, pentru a fi celebrată anual, în prima duminică după Paşti (în Ritul Latin, 3 aprilie). Astfel, Biroul Pastoral al Eparhiei de Maramureş a cerut încă de la începutul anului pastoral ca, acolo unde este posibil, să fie organizate zile de rugăciune şi meditaţie pentru ca Eparhia noastră să se unească în rugăciune cu Sfântul Părinte şi cu întreaga Biserică universală.
La „Sfânta Cruce”, în Baia Mare, programul a început vineri, 1 aprilie, cu rugăciunea Rozarului şi a continuat cu Sfânta Liturghie; Adoraţie şi rugăciune individuală; Vizită la Sfântul Sacrament; Rozarul; Sfânta Liturghie a Înainte Sfinţitelor; Predica pentru Misiuni (pr. dr. Florin Marusciac); Calea Crucii şi încheiere.
Sâmbătă, 2 aprilie, programul a început cu Rugăciunea Rozarului, urmată, de Sfânta Liturghie şi Pomenirea morţilor. La ora 16.00 s-a recitat Rozarul; apoi, Sfânta Liturghie, urmată de Predica pentru Misiuni (pr. dr. Florin Marusciac), Vecernia şi încheierea.
Duminică, 3 aprilie, a fost celebrată Sfânta Liturghie de către pr. Protopop Gîrboan Emil, pr. Florin Marusciac şi pr. Costin Emil. A urmat Predica pentru Misiuni (pr. dr. Florin Marusciac), Binecuvântarea Euharistică şi încheierea oficială a zilelor de rugăciune şi meditaţie.
Pr. Dr. Florin Marusciac a încercat în cele trei zile de misiuni să contureze un portret al Tatălui Milostiv, aşa cum reiese el din Vechiul Testament (vineri), cum se revelează, prin Isus, în Noul Testament (sâmbătă), iar duminică a explicat modul în care creştinii sunt chemaţi să mărturisească celor din jur milostivirea lui Dumnezeu.
Duminică, 3 aprilie, în încheierea celor trei zile de rugăciune şi meditaţie, pr. Marusciac a explicat mo­dul în care Isus Arhiereul Milostiv s-a făcut asemănător nouă în toate, mai puţin în păcat: „Isus ajunge sa fie Arhiereu vrednic de credinţă, cu autoritate şi putere prin suferinţă şi cruce. Crucea este drumul omului la slava cerească, prin lepădarea de sine, luarea crucii si urmarea lui Hristos. Lepădarea de sine este lepădarea de omul cel vechi al păcatului. Prin moartea omului vechi, omul îşi câştigă viaţa veşnică. Creştinii sunt chemaţi să mărturisească celor din jur milostivirea lui Dumnezeu”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.