Ziua Internaţională a Romilor

0
293

Ziua Internaţională a Romilor a fost marcată ieri, 8 aprilie 2016, printr-un eveniment organizat în parteneriat de Prefectura Maramureş şi Consiliul Judeţean Maramureş în holul Palatului Administrativ din Baia Mare.
Acţiunea, la care au fost invitaţi oficiali ai judeţului şi ai administraţiilor locale unde sunt comunităţi mari de romi, a cuprins o festivitate de premiere şi un moment artistic susţinut de ansamblul din Coltău.
Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, le-a vorbit celor prezenţi despre multiculturalism şi multi-etnicitate, dar şi despre toleranţă şi comunicare între etnii.
Primarii din Baia Mare, Coltău şi Coroieni au punctat importanţa realizării cât mai multor proiecte comune destinate acestei etnii, pe domenii cum sunt cel educaţional sau cel social.
Cristina Moldovan, inspector pentru romi în cadrul Prefecturii Maramureş, i-a îndemnat pe membrii etniei rome să-şi asume etnia cu mândrie şi a acordat diplome şi premii în bani pentru copiii şi tinerii romi care au obţinut performanţe în activitatea şcolară, culturală sau sportivă.
Evenimentul, care a început cu intonarea imnului romilor şi cu prezentare steagului etniei, s-a încheiat cu muzică şi dansuri tradiţionale. Un numeros public a avut astfel prilejul să asculte şi să se bucure de o adevărată infuzie de energie, muzică şi culoare. (d.b.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.